Rukometni savez Vojvodine: RS Srbije ne interesuje šta misle regionalni savezi, nećemo učestvovati u Skupštini

Rukometni savez Vojvodine saopštio je da neće učestvovati u sednici Skupštine Rukometnog saveza Srbije jer smatraju da čelni rukometni savez ignoriše mišljenja regionalnih saveza.
Rukometni savez Vojvodine: RS Srbije ne interesuje šta misle regionalni savezi, nećemo učestvovati u Skupštini
Foto: 021.rs

Kako se navodi u saopštenju Borislava Perovića, predsednika Rukometnog saveza Vojvodine, "potpuno je neprihvatljivo da se odluka o načinu završetka takmičenja u sezoni 2019/2020, kao i o načinu sprovođenja takmičenja u narednoj sezoni donosi bez ozbiljne analize i šire javne rasprave".

“Navedeno upućuje na zaključak da se predloženom odlukom samo želi pogodovati pojedinim klubovima, a na štetu većine drugih, a iz razloga koji su poznati samo predlagaču navedene odluke, pri čemu se dodatno zanemaruje da će svi klubovi u narednom periodu biti realno u ozbiljnim finansijskim problemima, tako da jednostavno neće ni moći da finansiraju takmičenje u megalomanskim ligama”, objašnjava Perović.

On takođe postavlja pitanje da li je sada vreme za izbor selektora stranca muške seniorske reprezentacije, kada se imaju u vidu odluke IHF i EHF o učesnicima na međunarodnim prvenstvima, kao i da je ova godina izborna godina u RSS.

Naročito neprihvatljivim smatra da se sada podnosi inicijativa za donošenje odluke o raspisivanju izbora na svim nivoima u RSS, a bez ikakvih prethodnih konsultacija sa regionalnim rukometnim savezima, kao i bez prethodne promene Stauta RSS, na čemu regionalni savezi rade već duži vremenski period.

“Ovo ukazuje na to da UO RSS ne interesuje šta misle regionalni savezi, te da se faktički upravo vrši opstrukcija, kako ne bi došlo do dogovora svih regionalnih saveza oko izmene Statuta RSS, te potom nastavka rada Skupštine RSS u punom sastavu, a što bi trebalo biti zajednički interes”, ocenjuje Perović.

Kako navodi, to ukazuje da pojedinci u upravnom odboru čak i ne žele da svi regionalni savezi učestvuju u radu Skupštine RSS "jer im očigledno ovako više odgovara, uz dužno poštovanje prema onima, kao što je gosp. Đukić Milan, koji, kao član UO RSS, predsednik UO Arkus lige, te predsednik UO RK '"Vojvodina'' iz Novog Sada, u svemu tome neće da učestvuje i to jasno i javno iznosi".

Zaključuje da RS Vojvodine ne može da učestvuje u radu Skupštine, ali ni da podrži navedene predloge odluka, jer smatra da bi se usvajanjem istih napravila nenadoknadiva šteta za naš rukomet.

Kako su objavili mediji pre nekoliko dana, novi selektor rukometne reprezentacije Srbije je španski trener Toni Đerona koji je do skoro bio selektor selekcije Tunisa, a na sednici Skupštine bi trebalo da se razgovara i o načinu sprovođenja takmičenja u narednoj sezoni uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u državi i svetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.