Posle fudbalera Borca protestom prete i bivši igrači Jagodine

Nakon bivših fudbalera Borca iz Čačka, sada su i bivši igrači Jagodine pripretili da će započeti protest ukoliko im se ne ispalte dugovanja u roku od 10 dana.
Posle fudbalera Borca protestom prete i bivši igrači Jagodine
Foto: 021.rs
U saopštenju koje potpisuje 15 bivših fudbalera kluba, navodi se da je nekadašnji superligaš u najvećoj meri bio finansiran iz gradskog budžeta i da su predstavnici grada bili u upravljačkom telu kluba. Kako navode, odlukom o istupanju iz saveznog ranga takmičenja, fudbalerima i njihovim porodicama naneta je velika šteta.
 
Oni navode da Grad Jagodinu smatraju najodgovornijim za to što su kao bivši igrači izigrani, ali i zbog stvaranja "fantomskog kluba FK Jagodina Tabane koji je planski pravljen sa namerom da se napravi šteta igračima, iako su posao radili poštena i sa uspehom", dodajući da su sa svojim porodicama preživeli težak period u klubu i životu.
 
FK Jagodina je u petoj ligi i postoji formalno, a kako se navodi, razlog tome je kako bi klub ostvario prihode od bivših igrača, Predraga Rajkovića, Aleksandra Pešića i drugih.
 
"Tokovi novca nam nisu poznati. Ako grad Jagodina ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo započeti javni protest", navode igrači.
 
Pre nekoliko dana slično saopštenje za javnost objavili su i bivši fudbaleri Borca iz Čačka, upozoravajući da će započeti protest "kakav nije viđen u fudbalskom svetu", ukoliko ih čelnici grada ne prime na razgovor i ukoliko im se ne isplate zaostale plate. Više o tome čitajte OVDE.
  • Crni Železnik

    30.05.2020 11:29
    Fantomi
    Pa sta je tu novo? Prvi je to uradio Banat, pa Zemun, Radnički KG, Jagodina, Borac, Timok, Sloboda, Lučani itd. Sve u cilju izbegavanja plaćanja dugova igračima i državi. Sve su to višemilionski dugovi i blokade koje traju godinama. Stari klubovi de facto postoje i dalje u beton ligama, a novi fantomaki tzv. GK, GFK ili doo se takmiče nesmetano!? Glavni krivac je FSS kao i uvek, koji sada javno prodaje mesta obesmišljavajući bilo kakvo takmičenje i smisao postojanja klubova, publike i realnog života!? Koroman je sve bio u pravu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.