Bivši fudbaleri Borca nastavili štrajk glađu, gradonačelnik Čačka tvrdi da su izmanipulisani

Bivši fudbaleri kluba "Borac" nastavili su danas štrajk glađu ispred zgrade Uprave grada, tražeći da im se isplate zaostala dugovanja.
Do sada im se niko od gradskog rukovodstva nije obratio, a prema rečima predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirka Poledice, nisu im rekli ni dobar dan dok su prolazili pred njih.
 
"Ovo nema nikakve veze sa politikom, mi smo sportisti, nismo članovi stranaka, ne zastupamo interese ni vlasti, ni opozicije. Ovi momci su prevareni od grada, u čijem vlasništvu je klub. Fudbalski klub Borac je u vlasništvu građana Čačka, lokalna samouprava je milionskim iznosima finansirala taj klub", rekao je Poledica, prenosi agencija MNA.
 
Poledica ukazuje da je nepošteno da gradska uprava priča ko je vlasnik kluba, kada je novcem svih građana kupljen famozni FK Provo za milion dinara.
 
Bivši fudbaler Borca Miloš Marković rekao je da sportisti traže samo ono što je njihovo i da nikoga time ne ugrožavaju.
 
"Ova je verovatno bila poslednja misao i ideja kojom bismo pokušali da trgnemo ljude koji su odgovorni za sve što se ovako odigralo", naglasio je Marković.
 
Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je danas da su bivši fudbaleri Borca, štrajkom glađu koji su počeli ispred zgrade Uprave grada, izmanipulisani i da u tom činu ima i politizacije.
 
Todorović je podsetio da Grad nikada nije bio osnivač nijednog sportskog kolektiva, već da se radi o udruženjima građana još od 1926. godine, prenosi MNA agencija.
 
"Čačak sufinansira 152 sportska kolektiva u gradu i nema u njima udela, pa tako ni u FK Borac. Mislim da su ovi momci, profesionalni fudbaleri izmanipulisani, vidim dosta politizacije u tom protestu", rekao je Todorović.
 
On je naveo da grad nema zakonski okvir da isplati "jedan jedini dinar" iz budžeta osim po konkursima.
 
"Grad je vlasnik zemljišta i objekata, a osnivači svih sportskih klubova su udruženja građana, tako da je ovo pogrešna adresa", dodao je Todorović i dodao da bivši fudbaleri Borca imaju pravo da pred tužilaštvom i sudom ostvare svoja prava i potražuju novac koji im se eventualno duguje.
 
Bivši fudbaleri Borca počeli su sinoć ispred opštine Čačak štrajk glađu, nakon što je istekao rok od 10 dana da im se isplate dugovanja. Ispred gradske opštine okupilo se oko 30 fudbalera, među kojima su kao podrška bili i bivši fudbaleri Jagodine, koji takođe od te opštine potražuju dugovanja.
 
Kako su ranije u saopštenju naveli fudbaleri, gradski funkcioneri prevarili su ih tako što su desetine miliona namenjenih FK Borac uplaćivali na račun planinarskog društva Omorika iz Bajine Bašte i tako prali budžetski novac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.