Vuhan se oporavlja od korone, teniserke na teren u oktobru

WTA tur je prošle nedelje objavio preliminarnu listu turnira koji bi ove sezone trebalo da se odigraju, a na tom spisku najviše pažnje privukao je turnir u Vuhanu, gradu odakle je potekao novi virus i proširio se na čitav svet.
Vuhan se oporavlja od korone, teniserke na teren u oktobru
Foto: Pixabay
Grad u kome je nastao COVID-19 povrgnut je jednom od najrigoroznijih karantina tokom 76 dana, a u tim trenucima ostatak sveta samo je posmatrao šta se dešava u Kini. 
 
"Bitno je da ceo taj težak period konačno prebrodimo, da svi zajedno to prevaziđemo", rekla je direktorka Vuhan Opena Brenda Peri i dodala:
 
"Bila bi to ogromna motivacija i nadahnuće za ceo svet. Trenutno je to možda i jedini grad koji je uspeo da se skoro potpuno vrati u normalu.  To je motivišuća priča za Vuhan, za Kinu, za ceo svet da što pre prebrodimo sve te muke", dodala je ona.
 
U maju se u Kini ponovo pojavio veliki broj novozaraženih, ali su zbog straha od novog talasa smrtonosnog virusa, čelnici grada Vuhana odlučili da testiraju čak 9.9 miliona stanovnika, od ukupno 11 miliona ljudi koji žive u tom gradu.
 
"Vuhan je odradio odličan posao kada je oporavak od karantina u pitanju i sve mere su postepeno uvođene, a zatim postepeno i popuštane, ništa nije bilo naglo, zato nije bilo panike. Kada je reč o turniru, svakodnevno sam u kontaktu sa lokalnim organizacionim odborom i za sada je prvi termin kada bi turnir mogao da počne 19. oktobar. Čeka se potvrda Vlade i odobrenje da igrači mogu da putuju. Nikada nisam od grada Vuhana dobila odgovor 'ne možemo to da organizujemo'. Početkom avgusta ćemo dobiti konačnu odluku nadležnih organa", rekla je Peri. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).