Organizatori Olimpijskih igara: Najviše nas brine kako da ograničimo broj gledalaca

Predsednik Organizacionog komiteta Olimpijskih igara 2021. godine u Tokiju Joširo Mori rekao je danas da brojni izazovi očekuju organizatore takmičenja, od protokola u vezi sa zaštitom od korona virusa pa sve do određivanja broja navijača koji će moći da prisustvuju i troškova odlaganja igara.
Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da budu održane ovog leta, ali su zbog pandemije koronavirusa pomerene na sledeću godinu, od 23. jula do 8. avgusta.
 
Spekuliše se da li će se takmičenje održati u pojednostavljenom i skraćenom formatu ili će kao i do sada učestvovati 11.000 sportista iz 206 nacionalnih olimpijskih komiteta.
 
Takodje, na Paraolimpijskim igrama očekuje se 4.400 takmičara uz hiljade članova reprezentacija, tehničkog osoblja i olimpijskih zvaničnika.
 
"Ono što nas najviše brine je to ako nam kažu da moramo da ograničimo broj gledalaca. Kako da ukinemo ulaznice onima koji su ih već kupili. Imamo takvu vrstu problema", rekao je Mori u razgovori sa Juriko Koike, koja je dobila drugi mandat guvernerke Tokija.
 
Koike se sastala i sa premijerom Šinzom Abeom, koji joj je objasnio proces razvoja vakcine za koronavirus.
 
Pojedini stručnjaci veruju da Olimpijske igre ne mogu da se bezbedno održe ako se ne pronađe vakcina.
 
"Ima raznih pitanja u vezi sa Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, u kakvom obliku će se održati, šta će biti urađeno sa troškovima i iznad svega, kakve će biti kontramere za koronavirus", navela je Koike.
 
Ni japanski zvaničnici ni zvaničnici Međunarodnog olimpijskog komiteta nisu saopštili koliko će koštati odlaganje Igara. Prema procenama iz Japana, troškovi će se kretati od dve do šest milijardi dolara, a veći deo će pasti na poreske obveznike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.