Uhapšen 12-godišnji dečak zbog rasističkih poruka fudbaleru

Britanska policija uhapsila je 12-godišnjeg dečaka koji je poslao rasističke poruke fudbaleru Kristal Palasa Vilfredu Zahi uoči jučerašnje utakmice protiv Aston Vile u Premijer ligi.
Uhapšen 12-godišnji dečak zbog rasističkih poruka fudbaleru
Foto: Pixabay
Zaha je objavio nekoliko fotografija na kojima se vide poruke koje je juče ujutro dobio preko društvenih mreža.
 
Policija je saopštila da je uhapsila dečaka iz Solihala u vezi sa incidentom, preneo je Skaj.
 
Premijer liga je pre dve nedelje pokrenula novi sistem kojim fudbaleri mogu da prijave razne zloupotrebe i zlostavljanja na internetu.
 
Trener Kristal Palasa Roj Hodžson podržao je odluku Zahe da objavi incident.
 
"Tužno je da se fudbaler na dan utakmice probudi i vidi kukavičke i odvratne poruke. Mislim da o tome ne treba ćutati. Za ovo nema nikakvog izgovora", rekao je Hodžson.
 
Premijer liga je saopštila da je takvo ponašanje potpuno neprihvatljivo, da podržava Zahu i da se protivi diskriminaciji svake vrste.
  • Dragana

    13.07.2020 09:53
    @Dejan
    Ako ne vidiš razliku između slobode mišljenja i rasizma, onda si u ozbiljnom problemu.
  • LOL

    13.07.2020 09:21
    Mogli bi ovako nesto i kod nas da uvedu jer od lupanja packi maloletnim delikventima nema vajde. Imamo jednog malog u razredu , kakvo dete i iz kakve porodice treba da potice da ga izbace vec iz jedne skole u trecem osnovne. Od prvog dana kako je stigao u nasu pravi cirkus napada verbano siromasnu decu i to sto on njima govori to ni odrastao covek ne moze da smisli, pa onda malo napada rome. Dele se ukori, opomene nista ne pomaze. Pre ove pandemije napao je i moje dete na nacionalnoj osnovi i bio je pokrenut proces da se dete ispise i iz nase skole ali na kraju nista nema od toga pa me vec jeza hvata od malig monstruma sta ce ove godine tek raditi.
  • Stanoje

    13.07.2020 08:26
    A šta je Novosadsko tužilaštvo uradilo u slučaju rasizma poznate doktorice iz lifta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.