Savo Milošević: Nema razloga da Superliga bude odložena

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević izjavio je da nema razloga za odlaganje početka Superlige Srbije.
Ekipa Partizana nalazi se na Zlatiboru, gde je otpočela pripreme za narednu sezonu.
 
"Kad su u pitanju zvanične i institucionalne odluke ne bih se mešao. Moje lično mišljenje je da nemamo nijedan razlog da odlažemo ligu. Moja pretpostavka je da će se igrati bez publike i to ne samo u avgustu, već i u narednim mesecima. To će biti prisutno svuda u Evropi, a to će biti logika i kod nas. Ne vidim nijedan razlog zašto ne bismo igrali fudbal, ako ga cela igra Evropa bez publike", rekao je Milošević za klupsku televiziju.
 
Već nekoliko dana se u javnosti vodi polemika u vezi sa tim koliko je rizično da Superliga i Prva liga Srbije počnu 1. avgusta.
 
Već u prvom kolu 1. avgusta predviđeno je da se samo u Beogradu igraju tri meča, od kojih je duel Crvena zvezda - Novi Pazar možda i posebno rizičan, kao i dueli Čukarički - Inđija i Voždovac - Radnik.
 
Predsednik Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije Miljko Ristić kaže da ne zna koliko je pametno da se fudbal igra u ovakvim epidemiološkim uslovima, sa čime se slaže i doktor Predrag Đurić, epidemiolog i rukovodilac projekta Evropske unije koji za cilj ima reformu javnog zdravlja u Ukrajini.
 
Međutim, čelnici klubova su u neformalnom razgovoru napomenuli da ne dobijaju jasna uputstva ni od FSS, ni od kriznih štabova, mada se plaše da isto kažu javno, strahujući da bi to moglo da im našteti u odnosu sa Savezom i lokalnim moćnicima. Više o tome OVDE.
  • Zos

    15.07.2020 11:24
    Hoćete li igrati sa maskama?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).