TSC pravi najmoderniji stadion u Srbiji, gradi ga firma Novice Tončeva

FK TSC iz Bačke Topole, koji je prošle sezone ušao u najviši rang domaćeg fudbala i odmah izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, trenutno gradi stadion sa 4.100 sedećih mesta, sa više od 5.500 kvadratnih metara pod objektom.
Kako piše gradnja.rs, reč je o jednom od najvećih inženjerskih poduhvata u Srbiji sportskog tipa, a čija površina (bez terena) iznosi više od 5.500 kvadratnih metara.
 
Nova fudbalska akademija biće sastavljena od centralnog stadiona, četiri pomoćna terena i hotela za smeštaj igrača i trenera. Planira se izgradnja i muzeja fudbala.
 
Projektovanje stadiona započeto je 2017. godine, a njegovo otvaranje zakazano je za sledeću fudbalsku sezonu.
 
Stadion je mešovite namene i biće deo šireg sportsko-rekreativnog kompleksa. Izgradnja susednog, zatvorenog bazena takođe je u toku.
 
Osim fudbala, stadion će služiti za organizaciju koncerata, kulturnih dešavanja, ali i drugih sportskih manifestacija. U skladu sa UEFA standardima, opremljenost stadiona biće na najvišem nivou, a njegov dizajn najsavremeniji u Srbiji.
 
Izvođač radova je Tončev gradnja iz Surdulice.
  • Umetnik

    07.08.2020 15:24
    Svidja mi se
    Jeeeeee,pa to i jeste Srbiji najpotrebnije....ZA NAŠU DECU.
  • pera

    04.08.2020 09:52
    kojot
    A na Karaburmi ista firma nije legalizovala stanove izgradjene pre 10 godina
  • Barbara, divno dete

    04.08.2020 08:38
    Otvoranje projekta je zakazano za sledeću fudbalsku sezonu ili otvaranje stadiona? Ako se projekat radi od 2017 i bice zavrsen 2021 onda ce zarvsetak stadiona biti oko 2045!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.