Crvena zvezda protiv Tirane u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dodatne policijske mere zbog utakmice

Utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između fudbalera Tirane i Crvene zvezde igra se danas od 20 sati u prestonici Albanije.
Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković na meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Tirane računaće na 20 igrača.
 
Kako je saopšteno, put Albanije krenuli su Milan Borjan, Zoran Popović, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Milan Rodić, Radovan Pankov, Nemanja Milunović, Miloš Degenek, Seku Sanogo, Njegoš Petrović, Miloš Vulić, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Srdan Spiridonović, Željko Gavrić, El Fardu Ben, Ričmond Boaći i Antonio Tomane.
 
Policija u Tirani saopštila je da će preduzeti dodatne mere za održavanje reda i bezbednosti tokom meča.
 
Kako prenosi albanski portal Panorama, samo osobe koje je budu imale dozvolu od Fudbalskog saveza Albanije moći će da uđu na stadion, u skladu sa propisanim sanitarnim protokolom.
 
Okupljanje navijača na ulicama i trgovima u blizini stadiona neće biti dozvoljeno, a u slučaju formiranja grupa policija će intervenisati.
 
Dodaje se da će neke ulice biti blokirane i za pešake i za vozila od 18 časova, pa sve do završetka utakmice i aktivnosti u vezi sa njom.
 
Isti portal prenosi da je albanski klub, plašeći se neočekivanih događaja na meču sa Zvezdom, obavestio policiju da ima informacije po kojima bi "neki ljudi dronom mogli da istaknu političku poruku protiv Srbije".
 
"Zbog ovakvog čina 'belo-plavi' bi bili kažnjeni, jer UEFA kategorički zabranjuje širenje poruka političke mržnje ili rasističke prirode. Na osnovu tih podataka, šampion Albanije pozvao je policiju da preduzme neophodne mere kako bi se sprečila bilo kakva iznenađenja", navodi portal Panorama.
 
Podsetimo, utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije 2014. godine na stadionu Partizana prekinuta je kada se nad terenom pojavio dron sa zastavom Velike Albanije.
 
Meč između fudbalera Tirane i Crvene zvezde igra se od 20 časova na stadionu "Er Albanija" bez publike, a pobednik će se plasirati u treću rundu kvalifikacija.
  • Sever Srbije

    25.08.2020 19:52
    Zvezda Srbija nikad jugoslavija.
  • Radojica

    25.08.2020 10:29
    Drogom protiv droge
    Dobro je da se računa na dobru godinu za prodaju droge, inače oba kluba nemaju para za nastavak takmičenja.
  • Kalimero

    25.08.2020 09:31
    Patrijote
    Ja ću navijati za Tiranu.
    A vi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.