Đoković preokretom do 35. masters titule

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfovao je na Sinsinati mastersu, koji je zbog pandemije organizovan u Njujorku, a u finalu je, posle preokreta, pobedio Kanađanina Miloša Raonića u tri seta, sa 1:6, 6:3, 6:4.
Đoković preokretom do 35. masters titule
Foto: FoNet/AP
Đokoviću je to 80. titula u karijeri, a 35. na turnirima masters serije, po čemu se izjednačio sa Špancem Rafaelom Nadalom.
 
Prvi igrač sveta je nastavio pobednički niz u ovoj sezoni, jer mu je ovo bio 23. meč i 23. pobeda na ATP turu.
 
Najveća bojazan uoči današnjeg finala bilo je Đokovićevo zdravstveno stanje, jer je juče u polufinalu protiv Roberta Bautiste Aguta povraćao na terenu i jedva je stajao na nogama.
 
Uspeo je, ipak, da se oporavi, mada je po igri u prvom setu izgledalo da nije predao meč samo da bi ispoštovao protivnika i organizatore.
 
Novak je taj deo meča izgubio bez "zrna baruta". Osvojio je samo 14 poena u sedam gemova, a dva puta je izgubio svoje servis gemove i činilo se da će Raonić iskoristiti priliku i posle deset poraza u isto toliko međusobnih susreta konačno slaviti protiv Đokovića.
 
Sve se, međutim, promenilo na početku drugog seta. Novak je zaigrao mnogo sigurnije i agresivnije, nije dozvolio protivniku nijednu priliku za brejk, a u šestom gemu je iskoristio prvu koju je on izborio u meču i poveo sa 4:2, da bi tu prednost dosta lako sačuvao.
 
Početak trećeg seta je pripao Raoniću, koji je poveo sa 2:0. Tada je usledilo desetak minuta Novakove vrhunske igre, koja mu je omogućila da uzvrati serijom od 4:0, nakon čega za Raonića nije bilo povratka.
 
Ovom pobedom Đoković je osvojio 640 poena, jer je prošle godine stigao do polufinala, i sada na ATP listi ima 1.010 poena više od drugoplasiranog Nadala.
 
Sezona za najbolje tenisere sveta se nastavlja za dva dana, kada počinje US open. Đoković će prvi meč igrati u ponedeljak, a protivnik će mu biti Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine. 
  • Anti Trol

    30.08.2020 18:14
    @Anti Mozak "igrac? mislis teniser"

    Ma jok, misli na vaterpolo.... a ti ne mislis uopste inace ne bi pisao besmislene komentare... stvarno, sto se pravis se pametan kad nisi......
  • Anti Putin

    30.08.2020 09:50
    @Baki 29.08.2020 • 21:43
    "Šta reći, NAJBOLJI, NAJVEĆI igrač svih vremena.!"

    igrac? mislis teniser.
  • mikrob

    30.08.2020 09:27
    Nole kralju!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.