US open: Đoković u osmini finala

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Amerike u Njujorku, pošto je u noći između petka i subote u trećem kolu pobedio Nemca Jana Lenarda Štrufa sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:1.
US open: Đoković u osmini finala
Foto: FoNet/AP
Za prolazak u četvrtfinale Đoković će u nedelju igrati protiv Španca Pabla Karenje Busta.
 
Na četiri turnira, koliko ih je igrano u ovoj sezoni, Novak se u Njujorku treći put sastao sa Štrufom i ishod je bio isti kao u Melburnu početkom godine i na Sinsinati mastersu prošle sedmice.
 
Nemački teniser je u meč ušao izuzetno agresivno i svaku lopticu je udarao svom snagom, ali mu to nije pomoglo da još jednom izgubi bez dobijenog seta. Đoković je odigrao izvanredno i završio je meč za svega sat i 45 minuta.
 
Novak je imao 11 direktno osvojenih poena više i devet neiznuđenih grešaka manje, a savršeno je odigrao četiri brejk poena protivnika i sva četiri je osvojio. S druge strane, izborio je 11 brejk prilika i realizovao šest.
 
U prva dva seta viđeno je mnogo lepih poena i da nije naišao na Đokovića Štruf bi gotovo sigurno pobedio, jer je prikazao veoma dobru igru. U trećem setu je platio cenu agresivne igre i više nije imao snage da pružio ozbiljniji otpor.
 
Bila je to Đokovićeva 26. pobeda u isto toliko mečeva ove sezone, koja sve više liči na nezaboravnu 2011, kada je Novak ostvario 41. pobedu zaredom.
 
Plasmanom u osminu finala Đoković je odbranio poene od prošle godine i svakom narednom pobedom uvećavaće prednost na ATP listi u odnosu na drugoplasiranog Rafaela Nadala, koja sada iznosi 1.010 poena.
  • novosađanka

    05.09.2020 11:57
    Putuju u Ameriku razni naši ... ali je sigurno samo ,da Nole pobeđuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.