Novak Đoković: Događaj na US openu za mene bio šok, ali pravila su jasna

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, prvi put posle diskvalifikacije na US openu, rekao je novinarima u Rimu da je to za njega bio šok i da mu je bilo čudno što je na takav način završio učešće na turniru u Njujorku.
Novak Đoković: Događaj na US openu za mene bio šok, ali pravila su jasna
Foto: FoNet/AP
Đoković je diskvalifikovan sa US opena u četvrtom kolu kada je lopticom pogodio linijskog sudiju.
 
"Bio je to šok za mene, prvi put u karijeri mi se dogodilo nešto takvo. Bilo je mnogo spekulacija da li sam zaslužio da budem diskvalifikovan ili ne. Pravila su jasna, ja sam to prihvatio i nastavio dalje", rekao je Đoković u video razgovoru novinarima u Rimu, gde će igrati na turniru iz Masters serije, koji je danas počeo.
 
On je istakao da je posle meča proverio kako je sudija, dodavši da mu je žao što je izazvao šok, koji kako kaže, ona nije zaslužila.
 
"Bilo je čudno da na taj način završim učešće na US openu. Osećao sam se dobro, igrao sam dobro. Osvojio sam Sinsinati koji se igrao na istom terenu, imao sam dosta samopouzdanja. Bilo je neočekivano i potpuno bez ikakve namere da je udarim. Nisam zaboravio i mislim da nikad neću. To je nešto što ostaje u sećanju ceo život", rekao je Đoković.
 
Đoković će nastup na Mastersu u Rimu početi u drugom kolu.
  • Bruno Zgaga

    16.09.2020 08:01
    Mala prepreka
    Iako je diskvalifikovan sa Ju es Opena,to mu malo znači,jer će osvojiti Rolan Garos i Australijan open i stići će one matore tenisere,koji žive od slave,a igraju sve lošije i zato i ne dolaze u neke sukobe na igralištima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).