Kveri pozitivan na koronu, pobegao iz Rusije, ATP vodi istragu

Ruske vlasti stavile su američkog tenisera Sema Kverija u izolaciju pošto je pozitivan na korona virus, ali je on napustio Rusiju privatnim avionom, saopštili su organizatori Otvorenog prvenstva Sankt Peterburga.
Kveri i njegova supruga su bili pozitivni na testu u nedelju, dan pre početka turnira. Po dolasku u Rusiju četiri dana ranije bili su negativni.
 
Kveri se povukao sa takmičenja, a porodica je zamoljena da se zajedno izoluje u hotelu.
 
U saopštenju se dodaje da Kveri nije otvorio vrata doktorima koji su došli da pregledaju porodicu u ponedeljak navodeći da sin spava, a porodica je zatim napustila hotel pre drugog zakazanog testa narednog dana.
 
Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) saopštila je da istražuje incident, ali nije pomenula Kverija.
 
"ATP je svestan incidenta u vezi sa ozbiljnim kršenjem protokola koji se odnosi na korona virus na ovonedeljnom turniru u Sankt Peterburgu", navodi se u saopštenju i dodaje da je poštovanje zdravstvenih i bezbednosnih protokola od ključnog značaja da bi se osiguralo da se takmičenja bezbedno održavaju.
  • Gari

    16.10.2020 09:28
    Amer
    Da je ovo Novak uradio, suspendovali bi ga trajno.
  • VAsilije

    16.10.2020 08:57
    Udar na sport
    Kažu da sport više nije neophodan jer sada raja ima čime da se zanima. Polako od fudbala, košarke, tenisa i ostalih sportova neć ostati ništa. Ionako su ciljano bili preplaćeni ni za kakav doprinos čovečanstvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.