Đoković preko Krajinovića do osmine finala u Beču

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo turnira iz serije 500 u Beču, pošto je danas na startu pobedio Filipa Krajinovića u dva seta, sa 7:6 (8:6), 6:3.
U drugom kolu Đoković će igrati protiv Borne Ćorića iz Hrvatske, koji je pobedio Amerikanca Tejlora Frica. Ukoliko savlada Ćorića, Novak će sigurno šesti put u karijeri godinu završiti na prvom mestu ATP liste.
 
Time bi se još jednom upisao u knjigu rekorda, jer bi se pridružio Pitu Samprasu, koji je za sada jedini teniser koji je šest godina završavao kao prvi igrač sveta.
 
Duel protiv Krajinovića za Novaka je bio teži nego što se očekivalo, jer je Filip propustio nekoliko šansi da dobije prvi set. Najpre je prvi vođstvu od 5:4 servirao za set, ali je Novak tada napravio brejk, a potom se ušlo u tajk brejk. I tada je Krajinović bio nadomak uspeha, jer je vodio sa 5:3 i imao dva servisa, a potom i set loptu na 6:5, ali je Đoković uspeo da preokrene rezultat.
 
Posle toga Krajinović je pao i u drugom setu nije ni približno ponovio igru iz prvog. Đoković je u svakom od Filipovih pet servis gemova imao bar po jednu brejk šansu, a iskoristio je dve i sigurno završio meč. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.