Vidić oštar prema FSS: Ceo sistem radi u interesu menadžera i funkcionera, sram vas bilo

Jedan od najboljih defanzivaca u istoriji srpskog fudbala Nemanja Vidić oglasio se saopštenjem u kojem je oštro kritikovao rad Fudbalskog saveza Srbije.
Bivši kapiten reprezentacije Srbije u saopštenju, koje je objavio Mozzartsport, iskazuju nezadovoljstvo po pitanju mnogih stvari nakon kraja u borbi za Evropski šampionat. 
 
Vidićev stav prenosimo u celosti:
 
"Dosta više!
 
Imam potrebu da kažem ono što mi je na srcu i podelim svoje razmišljanje sa javnošću.
 
Ovaj sistem je destruktivan i kratkoročan. Troši fudbalske radnike, pravi fudbalere i trenere za kratku upotrebu, postavlja ljude na funkcije sa sumnjivim namerama.
 
Ceo sistem radi u interesu menadžera i funkcionera, a ne u interesu fudbala. Dozvoljava ljudima, blago rečeno sa sumnjivim biografijama, da zarađuju ogroman novac. Sistem koji smenjuje trenera koji se plasira na Svetsko prvenstvo?!
 
Fudbaleri i treneri su osuđeni da sarađuju s takvim ljudima, jer su, nažalost, oni ti koji odlučuju o njiohovoj sudbini. Uče decu da je za put do uspeha bitno ko je tvoj menadžer, a ko trener, jer kvalitet nije merilo, ni fudbalski, a ni ljudski.
 
Takav način funkcionisanja kreće od mlađih kategorija. Dok igrač dođe u prvi tim on je naučio sve suprotno od onoga što bi trebalo da mu stvara emociju i poštovanje prema dresu koji nosi (sportski i timski duh, fer plej, da najbolji igra...) Tek kada se to bude promenilo onda će svaki igrač da se bori da igra u takvoj reprezentaciji! Što kaže naš narod: "Kako seješ, tako i žanješ".
 
Ovakav sistem traje već dugi niz godina. Kažu, uvek su igrači i treneri krivi, što je i logično, ali ne što nisu dobri fudbaleri, već loši ljudi, neće da igraju za reprezentaciju. Nijedan trener/selektor nije valjao u poslednjih 20 godina, čak ni kada se plasira na Svetsko prvenstvo! Ali njihov sistem je i dalje dobar.
 
Pa iz kog sistema je izašao taj kadar?
 
Sram vas bilo!
 
Javljaju se uvek poslušnici koji kritikuju posleidcu, a ne uzrok problema i tako brane predsednika i truli sistem od koga sami imaju koristi godinama, a ne pominju "uspehe" koje je postigao predsednik Saveza (neregularnost prvenstv a, nesportski odnosi Zvezde i Partizana, samim tim podele u društvu, produbio nepoverenje u srpski fudbal i sudijsku organizaciju, da ne pričam o "uspesima reprezentacije").
 
Sposobni ljudi kod nas u fudbalu su oni koji manipulišu sistemom i zakonom! Samo ih pitajte odakle im novac i kako su ga zaradili!
 
Dok se to ne promeni – nema napretka!
 
Baš me interesuje koji će sledeći stručnjak da se javi da brani takav sistem."
  • Branislav

    19.11.2020 21:54
    Au dečko, nisam te džabe uvek gotivio. Sve jasno i glasno pa neka okreću glave sutra od tebe. Njihova sramota.
  • Vojvosadjan

    19.11.2020 17:11
    Gde su analni speleolozi da ospore karijeru, ugled i postignuto dotičnog koji se drznuo da osudi i kritikuje nikad bolje stanje u srpskom fudbalu od doba paleolita?!
  • Nebojša

    19.11.2020 16:54
    Genije
    Genije, gospodin, rodoljub, patriota, castan, moralan, pozrtvovan, humanista,... Malo je reči za opisati Vidica.
    Sve sto je rekao 100% je u pravu.
    A kada neko pogodi sustinu i metu u centar, onda izostaju komentari podrske u obimu kakav zasluzuje.
    Vidicu moj veliki naklon, bravo genije, Tvoje reci bi trebale da imajubtezinu.
    On bi trebao da bude predsednik FSS, a Paunovic selektro.
    Naravno to nije moguce u trulom sistemu gde opisani kriminalci caruju na nacin kako ih je i Vidic opisao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.