Košarkaši Srbije poraženi od Švajcarske u poslednjoj sekundi

Košarkaši Švajcarske savladali su selekciju Srbije u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi E, rezultatom 92:90.
"Orlovi" su dobro započeli utakmicu u Finskoj, ali su se Švajcarci razbudili vrlo brzo i pokazali da ekipu Igora Kokoškova očekuje sve samo ne lak meč.
 
Predvođeni Markom Mlađanom, Švajcarci su šutirali odlično sa distance, za tri poena naročito. Sa druge strane, Srbija je na momente igrala lepu košarku, ali se igra uglavnom tražila. 
 
Igor Kokoškov je mešao karte, tražio dobitnu kombinaciju - idealnu petorku, ali se videlo da "orlovi" nisu uigrani. I baš te trenutke traženja, Švajcarci su umeli da iskoriste. Uigraniji i iskusniji, duže na okupu, znali su da kazne sve greške "orlova", pa su u tim padovima igre "orlova" uspevali da povećaju prednost. 
 
Na poluvreme su otišli sa pet poena prednosti - 49:45. Već na početku drugog poluvremena, dve vezane trojke Švajcarske, čime su došli do najveće prednosti na meču - 55:46. Srbija je uzvratila trojkom Simanića i vezanim poenima Apića, pa je brzo vratila rezultatsku neizvesnost.  Drama je dostigla vrhunac u samoj završnici, dva minuta do kraja meča, Švajcarska je vodila 90:85. 
 
Poenima Avramovića, zatim i Apića, Srbija je došla do izjednačenja - 90:90.  Švajcarci su promašili dva bacanja, Srbija je imala napad, pola minuta do kraja, ali je Anđušić izgubio loptu, pa su Švajcarci dobili poslednji posed na meču. 
 
Kovač je poenima, pet desetinki pre kraja, doneo veliku i malo očekivanu pobedu Švajcarskoj.  Marko Mlađan je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 18 poena, njegov brat DUšan je dodao 16, koliko i Kazadi, a Roberto Kovač 14.
 
Aleksa Avramović je postigao 23 poena za Srbiju, a po 20 su dodali Anđušić i Apić. U ponedeljak Srbija igra protiv Finske, a potom u februaru protiv Gruzije i Švajcarske.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).