Preminuo legendarni košarkaški trener Mihajlo Vuković, čovek koji je otkrio Raziju Mujanović

Legendarni košarkaški trener Mihajlo Miki Vuković preminuo je u 76. godini u Valensiji, saopštio je istoimeni španski košarkaški klub.
Jedan od najtrofejnijih trenera sa prostora bivše Jugoslavije, rođeni Kraljevčanin, ostaće upamćen kao trener Jedinstva iz Tuzle sa kojim je postao šampion Evrope 1989. godine, kao čovek koji je otkrio legendarnu košarkašicu Raziju Mujanović, a veliki trag ostavio je u Valensiji i u ženskoj i u muškoj selekciji.
 
Vuković je sa ženskim timom Valensije osvojio triplu krunu 1992. godine i postavio rekord za sva vremena (u sva tri takmičenja - Kup šampiona, domaće prvenstvo i kup - bez poraza), a košarkaši su sa njim podigli svoj prvi trofej - Kup Španije 1998.
 
Po njemu je nazvana jedna od 13 sala sa terenima u velelepnom košarkaškom centru u Valensiji.
 
Sa ženskom košarkaškom reprezentacijom Jugoslavije 1990. godine osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Maleziji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.