Ronaldo postao najbolji strelac u istoriji fudbala, doneo trofej Superkupa Juventusu

Portugalac Kristijano Ronaldo tokom jučerašnje utakmice finala Superkupa Italije postigao je 760. pogodak u svojoj karijeri i na taj način je postao najbolji strelac u istoriji fudbala.
Ronaldo postao najbolji strelac u istoriji fudbala, doneo trofej Superkupa Juventusu
Foto: AP
Ronaldo je po broju pogodaka nedavno prestigao čuvenog Pelea, a jučerašnjim golom protiv Napolija došao je do ukupno 760. zvaničnog pogotka u svojoj karijeri, te na taj način prestigao češko-austrijskog fudbalera Jozefa Bikana, koji je više od 60 godina bio vodeći.
 
Iako je FK Santos iz Brazila uložio žalbu na ovaj rekord smatrajući da golovi koje je Brazilac Pele postigao na prijateljskim utakmicama nisu uneti u zvaničnu statistiku, FIFA rekord Ronalda smatra jedinim validnim s obzirom da je reč o golovima postignutim na zvaničnim mečevima.
 
Kristijano je tokom svoje profesionalne karijere igrao i postizao golove za Sporting (3), Mančester junajted (118), Real Madrid (451), Juventus (84) i reprezentaciju Portugala (103).
 
Utakmica Superkupa između Juventusa i Napolija završena je rezultatom 2:0, a golove su postigli Ronaldo u 64. minutu, i Alvaro Morata u 95. te je prvi ovosezonski trofej u Italiji osvojila ekipa Juventusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.