Predsednik komiteta OI: Žene previše pričaju, imaju problem da završe izjavu

Predsednik Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju Joširo Mori izvinio se zbog uvredljivog komentara na račun žena i rekao da neće podneti ostavku uprkos pritiscima.
"Ne razmišljam o ostavci. Naporno sam radio i predano pomagao sedam godina. Neću otići", rekao je Mori.
 
On je početkom nedelje na onlajn sastanku Olimpijskog komiteta Japana rekao da žene previše pričaju na sastancima. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo u Japanu, gde su žene nedovoljno zastupljene u politici i odborima.
 
"Izjava koju sam dao u Olimpijskom komitetu je bila neprimerena, u suprotnosti sa duhom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara. Duboko se kajem. Želeo bih da povučem izjavu. Izvinjavam se zbog neprijatnih osećanja", naveo je Mori.
 
Od 24 članova odbora Olimpijskog komiteta Japana samo pet je žena.
 
List Asahi Simbun preneo je da je Mori na sastanku rekao "da su žene veoma takmičarski nastrojene".
 
"Kada jedna od njih podigne ruku, one verovatno misle da imaju šta da kažu. I onda sve kažu nešto", rekao je Mori.
 
On je to rekao odgovarajući na pitanje o malom broju žena u odboru Olimpijskog komiteta Japana.
 
"Ako ćemo imati više žena u odboru, sastanci će trajati dugo, osim ako donekle ne ograničimo njihove izjave. Imaju problema da ih završe, što je dosadno", naveo je tada Mori.
 
Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da se održe prošlog leta, ali su pomerene na godinu dana zbog pandemije korona virusa. Oko 80 odsto stanovništva Japana smatra da bi Igre trebalo ponovo odložiti ili otkazati. Troškovi organizacije se uvećavaju i mogli bi da premaše 25 milijardi dolara.
 
Međunarodni olimpijski komitet i organizatori u Japanu su odlučni da se Igre održe uprkos rastu broja zaraženih u toj državi.
  • kepri

    08.02.2021 11:13
    Yoširo Mori
    Lepo čovek reko,postoje one žene koje mnogo pričaju i one koje ne prestaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.