Lajović dobio Medvedeva i sprečio ga da prestigne Nadala

Dušan Lajović iznenadio je ovogodišnjeg finalistu Australian opena Danila Medvedeva u prvom kolu turnira u Roterdamu i pobedio ga u dva seta.
Lajović dobio Medvedeva i sprečio ga da prestigne Nadala
Foto: FoNet
Posle 20 vezanih pobeda na ATP turu, Lajović je Rusu naneo drugi poraz za redom. Pre nešto više od 10 dana Medvedev je takođe poražen od Đokovića u finalu Australian opena sa 3:0, te mu je posle velike serije pobeda ovo drugi poraz u nizu.
 
Lajoviću je za pobedu u ovom meču bilo potrebno sat i 36 minuta. Iako je očigledno da Rus nije bio na nivou igre na kojem je završio proteklu sezonu, Lajović je tokom meča uradio sve što je mogao, kako bi Medvedevu priredio drugi vezani poraz.
 
Medvedev bi ulaskom u finale zauzeo drugo mesto na ATP listi, čime bi prestigao Nadala, ali u narednom periodu ne bi mogao da ugrozi Novaka Đokovića na čelu ATP liste. Rus je šansu za drugo mesto propustio i porazom u finalu Australijan opena upravo od Đokovića.
 
Popularni Duci trenutno se nalazi na 27. mestu ATP liste, a u narednom kolu će se suočiti sa teniserom iz Hrvatske Bornom Ćorićem, koji je za jedno mesto na listi bolje rangiran od Dušana. Njih dvojica su se do sada suočili tri puta i rezultat je 2:1 u korist Lajovića.
  • Joka

    03.03.2021 15:48
    Bravo Duci.
    Pozdrav svim dobrim ljudima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.