Piksi startovao pobedom, evrogol Mitrovića protiv Irske

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras Irsku sa 3:2, na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.
Piksi startovao pobedom, evrogol Mitrovića protiv Irske
Foto: FoNet
Bio je to ujedno debi novog selektora Dragana Stojkovića Piksija na klupi "Orlova".
 
Irska je vodila od 18. minuta golom Alana Brauna, a u 40. je izjednačio Dušan Vlahović posle proigravanja Tadića pa se mirnije otišlo na poluvreme koje nije obilovalo velikim šansama na obe strane.
 
Dosadašnji prvi napadač reprezentacije Aleksandar Mitrović počeo je kao rezerva i ušao u 63. minutu i ubrzo dao dva presudna gola za pobedu Srbije. Strelac je bio lepim lob udarcem u 69. i potom u 75. minutu, oba puta ponovo na asistenciju Tadića.
 
Mitrović je dao ukupno 38 golova u nacionalnom timu i izjednačio se po broju postignutih pogodaka za reprezentaciju sa Stjepanom Bobekom na prvom mestu.
 
Drugi gol za Irsku u 86. minutu dao je Džejms Kolins nakon greške Stefana Mitrovića, ali srećom gosti nisu uspeli do kraja utakmice da dođu do izjednačenja.
 
Reprezentacija Srbije će u narednom kolu u subotu dočekati Portugal koji je u drugoj utakmici Grupe A kao domaćin u Torinu rezultatom 1:0 pobedio Azerbejdžan.
  • Zoo

    25.03.2021 01:28
    Cestitam! I hvala sto ste nam ulepsali jedno vece! Ima dosta da se radi na odbrani, nije to drugo "preduzece"... Sve najbolje, volite i zastitite svoju profesiju!
  • Draža

    24.03.2021 23:23
    I naravno čestitke selektoru za rezultat.Bravo Mitre majstore.Vidi se napredak u odnosu prema igri,na dobrom smo putu da postanemo ekipa,ali realno treba još mnogo rada i truda za ozbiljan rezultat.
  • Novo naselje fkv

    24.03.2021 23:23
    Napred Dušan Tadić!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).