Srbija remizirala sa Portugalom, Ronaldu poništen čist gol u poslednjem minutu

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je protiv Portugala na stadionu Rajko Mitić rezultatom 2:2.
Srbija remizirala sa Portugalom, Ronaldu poništen čist gol u poslednjem minutu
Foto: FoNet
Strelac oba gola za Portugal bio je napadač Diogo Žota, dok je na početku drugog poluvremena Aleksandar Mitrović smanjio, a potom Kostić izjednačio rezultat.
 
Ekipa Srbije počela je utakmicu sa dva napadača, a tokom čitavog prvog poluvremena bila je ravnopravan rival reprezentaciji šampiona Evrope.
 
Dragan Stojković Piksi u prvom poluvremenu odlučio se za veoma ofanzivan sastav, ali u dva navrata neopreznost Milenkovića dovela je do nepovoljnog rezultata. Oba gola Žota je postigao glavom, prvi u 11. a drugi u 36. minutu. U drugom poluvremenu izmene srpskog selektora dovele su do bolje igre domaćeg tima, pa su u 46. i 60. minutu Mitrović i Kostić postizali golove upravo na asistenciju rezerviste Radonjića. 
 
Aleksandar Mitrović postigao je svoj 39. gol u nacionalnom dresu, a na taj način napadač Fulama prestigao je Stjepana Bobeka na listi najboljih strelaca u istoriji reprezentacije postavši rekorder u dresu sa državnim grbom.
 
Štoper reprezentacije Srbije Milenković dobio je direktan crveni karton u 92. minutu zbog neopreznog starta nad vezistom Portugala Danilom Pereirom.
 
U poslednjem minutu utakmice Kristijano Ronaldo savladao je Dmitrovića, lopta je prešla gol liniju ali sudije nisu priznale pogodak. Ronaldo isfrustriran nereagovanjem sudija na evidentan pogodak demonstrativno je napustio teren nekoliko sekundi pre poslednjeg zvižduka.
 
Ekipa Srbije u prvom meču, ujedno i debitantskom za selektora Stojkovića, pobedila je reprezentaciju Irske sa 3:2 posle preokreta, dok je Portugal savladao Azerbejdžan sa 1:0.
 
Posle prva dva kola Srbija sa 4 boda deli prvo mesto grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Portugala, a naredni meč Stojkovićev tim odigraće u utorak u Bakuu protiv Azerbejdžana, dok reprezentacija aktuelnog evropskog šampiona istog dana gostuje reprezentaciji Luksemburga.
  • Novosadjanin

    29.03.2021 00:49
    ko kaže
    Ko može da sa sigurnošću tvrdi da je bio gol.War-a nije bilo a svedoci smo da smo se nebrojeno puta mogli kladiti u ofsajde....kad ono za milimetar nije ili jeste.Lopta je prešla gol crtu,to nije sporno i stiče se utisak da je gol ali SAMO UTISAK,šta ako nije čitavim obimom ako je falio taj jedan milimetar....Naši su klubovi i reprezentacija bili kažnjavani za razne FIFIne prekršaje....sada FSS mora da traži od FIFE kazne za Ronalda i reprezentaciju Portugala a ne da se svima dododvaramo i izvinjavamo.Niko se nikom nije izvinjavao za mnogo teže prekršaje..Maradonina i Tjerijeva ruka....što je i bilo a ovo niko ne može potvrditi 100 %.
  • Neko

    28.03.2021 11:00
    A rijaliti fidbalski maneken može da se ljuti i dok još traje utakmica baca kapitensku traku, napušta teren i time omalovaži protivnika, sudije, svoju ekipu i celo takmišenje uopšte ?

    Za ovakvo ponašanje FIFA inače cepa ozbiljne kazne - 5 utakmica neigranja i paprena lova. Pa da vidimo sad...

    Realno, Portugal pobedu nije zaslužio. Došli su sa ponašanjem da će rutinski da nas "otresu" pa kad su videli da to neće biti tako, mukice se naljutile.

    Igraćemo još 90 minuta, pa ako su bolji - neka to i dokažu. Na ovoj utakmici to nisu bili.
  • srs

    28.03.2021 10:59
    sns
    Dmitrović krenuo babi po lek.
    I ovaj da bude prvi golman Sevilje? Teško.
    Nemamo kvalitetnog golmana.
    Jevrić i Stojkovič su za ove klasa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.