Sudija koji nije priznao Ronaldov gol: Ne volimo kada se ovakve stvari dese

Posle subotnje utakmice između reprezentacija Srbije i Portugala u medijima se mnogo priča o evidentnoj grešci holandskog sudijskog tima, a sudija Dani Makeli kaže da je uputio izvinjenje Portugalcima.
Sudija koji nije priznao Ronaldov gol: Ne volimo kada se ovakve stvari dese
Foto: FoNet
Podsetimo, utakmica na stadionu "Rajko Mitić" završena je rezultatom 2:2, a najzanimljiviji trenutak dogodio se u sudijskoj nadoknadi kada je kapiten prvaka Evrope Kristijano Ronaldo poslao loptu pored golmana Dmitrovića, a štoper Srbije Stefan Mitrović klizećim startom istu sprečio da završi u mreži srpskog tima. Iako usporeni snimak jasno pokazuje da je lopta prešla gol liniju, tim sudije Makelija nije priznao pogodak.
 
Ronaldo je shvativši da sudija neće priznati pogodak oštro protestovao kod linijskog sudije, zbog čega je dobio žuti karton, da bi potom Portugalac bacivši kapitensku traku napustio teren pre poslednjeg zvižduka sudije.
 
Situacija iz Beograda jedna je od glavnih tema medija širom sveta, a sudija Makeli je na meti kritika zbog greške koju je napravio njegov tim.
 
Iako sudije retko komentarišu odluke donete u toku meča, najviše iz razloga jer im je to i zabranjeno od strane Fife, Makeli je odlučio da da svoj komentar na čitavu situaciju.
 
On je za portugalsku A Bolu rekao da sudije generalno ne vole kada se dese greške poput one nastale u Beogradu.
 
"Kao sudijski tim trudimo se da donesemo dobre i ispravne odluke, izvinio sam se selektoru Fernandu Santošu i reprezentaciji Portugala zbog onoga što se desilo. Ne volimo da osvanemo u medijima na ovakav način", zaključuje Makeli.
 
Iako sudijske greške nisu toliko retke, ova je bila od posebne važnosti jer je direktno uticala na konačni rezultat samog meča. Bez obzira na to što je ovoga puta propust pomogao u tome da reprezentacija Srbije izbegne poraz, sigurno je da je ova situacija iz Beograda odličan argument svima koji se zalažu za uvođenje VAR tehnologije i u kvalifikacione utakmice za Mundijal. 
 
Očekuje se odluka Fife kada je reč o potencijalnim konsekvencama koje bi mogao da snosi tim holandskih arbitara, a moguće je i da suspenzija sleduje i Kristijanu Ronaldu zbog ružnog ponašanja.
 
Reprezentacija Srbije svoj meč trećeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igra sutra u Bakuu protiv reprezentacije Azerbejdžana, dok će istog dana Portugalci gostovati ekipi Luksemburga.
  • Zoran

    29.03.2021 16:04
    @420
    "Pa nije prešla."


    na osnovu cega si to zakljucio?
  • Fmp

    29.03.2021 15:40
    A ko voli, dobri moj Dani
  • Kole

    29.03.2021 15:16
    Moglo bi bolje
    Mislim da bi moglo bolje tj suspenzija Gosn R. ćajde baci traku i napusti igralište. Pravimo se ludi ta to je DOŽIVOTNA SUSPENZIJA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.