Dozvolili navijačima da se vrate na tribine - ali samo njih osam

Fudbalskim navijačima u Švedskoj napokon je dozvoljeno da se vrate na stadione, ali samo njih osam može biti istovremeno na tribinama.
Dozvolili navijačima da se vrate na tribine - ali samo njih osam
Foto: Pixabay
Sezona u Švedskoj počela je prošlog vikenda, a tamošnja vlada odbila je da da izuzeće trenutnom pravilu o dozvoljenom prisustvu samo osam osoba na sportskim događajima. To je značilo da je osam navijača ušlo na svaku utakmicu u elitnom rangu švedskog fudbala.
 
Odluka švedske vlade da dozvoli dolazak nekolicine navijača na stadione usledila je nakon što su šefovi lige predstavili plan kako navijači mogu sigurno da prisustvuju utakmicama.
 
Švedska trenutno ima jednu od najviših stopa zaraze virusom korona po glavi stanovnika na svetu, a njihovi najnoviji nedeljni podaci govore da u proseku imaju 625 novozaraženih na milion ljudi.
 
Uprkos visokoj stopi zaraženosti u zemlji, tržni centri i zoološki vrtovi mogu istovremeno da ugoste više od osam ljudi. Tako je 5.000 posetilaca moglo da bude u zoološkom vrtu Skansen u Stokholmu istog dana kada je AIK imao osam gledalaca u pobedi protiv Degerforsa rezultatom 2:0.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).