UEFA zapretila visokim kaznama ako se formira Superliga Evrope

Nakon najave da bi najveći evropski fudbalski klubovi mogli da formiraju svoju Superligu, Evropska fudbalska unija (UEFA) zapretila je svim učesnicima tog takmičenja da će platiti visoku cenu.
UEFA zapretila visokim kaznama ako se formira Superliga Evrope
Foto: Pixabay
Da pretnje nisu bez osnova, ukazuje činjenica da su zajedničko saopštenje, pored UEFA, potpisale nacionalne federacije Engleske, Španije i Italije, ali i engleska Premijer liga, španska Primera i italijanska Serija A.
 
"Saznajemo da neki engleski, španski i italijanski klubovi nameravaju da formiraju svoju Superligu, a ukoliko se to zaista desi, želimo da ponovimo da ćemo ostati jedinstveni u naporima da zaustavimo taj cinični projekat zasnovan na ličnim interesima nekoliko klubova, u trenutku kada je društvu potrebna solidarnost više nego ikad", navodi se u saopštenju. "Razmotrićemo, ističe se, sve mere koje su nam na raspolaganju na svim nivoima, kako sudskim, tako i sportskim, kako bismo sprečili da se to dogodi, jer se fudbal zasniva na otvorenim takmičenjima i sportskim zaslugama i ne može biti drugačije."
 
Kao što su ranije najavili FIFA i šest nacionalnih federacija, tim klubovima će biti zabranjeno da igraju u bilo kom drugom takmičenju na domaćem, evropskom ili svetskom nivou, a njihovim fudbalerima bi moglo biti uskraćeno da igraju za svoje nacionalne timove, stoji u saopštenju.
 
"Zahvaljujemo se klubovima, posebno francuskim i nemačkim, koji su odbili da se prijave za to takmičenje i pozivamo sve ljubitelje fudbala i političare da nam se pridruže u borbi protiv takvog projekta, ako bi bio najavljen. Što je mnogo, mnogo je", poručili su iz UEFA i tri nacionalne federacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.