Novi Pazar predlaže Rasima Ljajića za predsednika FSS

FK Novi Pazar saopštio je da predlaže Rasima Ljajića za prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije, uz osvrt na inicijativu predsednika Srbije Alekasandra Vučića u borbi protiv neregularnosti i devijacija u srpskom fudbalu.
"Žalosno je i porazno da na to mora da reaguje prvi čovek države, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmica ćute svi, od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija do istaknutih fudbalskih stručnjaka. Kao da postoji zavet ćutanja na očigledne anomalije u našem fudbalu", navodi se u saopštenju Pazaraca.
 
FK Novi Pazar će verovatno biti žrtva raznih zakulisanih igara i čudnih rezultata mnogih utakmica, sa malim šansama da zadrži superligaški status, ali smo i te kako zabrinuti za budućnost fudbala u Srbiji, dodaje se u saopštenju.
 
"Stoga predlažemo da se sprovedu radikalne reforme koje bi podrazumevale sledeće mere. Prvo, održati najhitnije izbore na svim nivoima fudbalske organizacije, a naročito izabrati novo, nekompromitovano rukovodstvo i čelne ljude FSS. Drugo, za funkciju predsednika FSS, Novi Pazar predlaže Rasima Ljajića, koji bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene. Treće, da se reformiše celokupan sistem fudbalskog takmičenja, koji bi podrazumevao koncetraciju kvaliteta, jačanje fudbalskih centara, bolju infrastrukturu i posebno rad sa mlađim kategorijama".
 
Pazarci su imali još dva bitna predloga.
 
"Četvrto, posebne promene su neophodne u sudijskoj organizaciji, bez čije profesionalizacije, poštenja i kredibiliteta nema ozdravljenja našeg fudbala. I peto, da nadležni državni organi ispitaju i istraže sve sumnjive utakmice, a njihove aktere najoštrije sankcionišu ukoliko se utvrdi da su činili koruptivne radnje i kršili zakone", zaključuje se u saopštenju Novog Pazara.
  • Haralampije

    07.05.2021 08:44
    ...
    Ovaj još samo patrijarh nije bio!
  • Kokakole

    07.05.2021 08:33
    Jašta brate.
    Kad sam ga video kako skače sa bine u masu, instant sam ga zgotivio. Kao iz nekih rok spotova/koncerata iz devedesetih. Još je lik skočio nogama napred. Srušio tamo 20 ljudi, oni ga jedva dočekali dole. Masa malo nagruvana, ali srećna što je skočio (kao da skače u dalj) na njih sa bine. Ako niste pogledali snimak, obavezno. Ovi na rok konceretima su to skroz drugačije radili. Stage diving Rasim style. Rasim n Roll.
  • rale

    07.05.2021 08:27
    Ako ne znaju koga će, evo mogu i ja. Doduše ne bi znao da nabrojim ni dva fudbalera koji sada igraju fudbal, ali to samo znači da ću biti objektivniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.