Vučić: Pohapsićemo mafijašku bandu iz fudbala, tužan sam zbog završetka prvenstva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je borbu države protiv kriminala u fudbalu.
Vučić: Pohapsićemo mafijašku bandu iz fudbala, tužan sam zbog završetka prvenstva
Foto: 021.rs
Vučić je reagovao na poslednja kola Superlige Srbije u kojoj su pojedini timovi koji se bore za opstanak naprasno zaigrali dobro i počeli da pobeđuju. 
 
"Sad vam kažem, tu mafijašku bandu iz fudbala, carine, svega, koja vam pušta da se svi smeju penalima koje sviraju da kažem. Kako ih nije sramota da im se ceo svet smeje zbog penala koje im sviraju. Mnogo sam tužan kako nam izgleda završetak fudbalskog prvenstva. Neka pogledaju kako će da nam izgleda sledeće prvenstvo. Da li će igrati 'tri za tri'... Pogledajte rezultate u poslednjih sedam kola. Pa, neki timovi više liče na Mančester siti i Pariz Sen Žermen", poručio je Vučić gostujući na Pinku.
 
On je potvrdio i implementaciju sistema VAR u domaći šampionat. To je prethodno najavio v.d. predsednika Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić, navodeći da će ovaj sistem početi da se primenjuje naredne sezone. 
 
"Obaveza rukovodećih ljudi u fudbalu je da ohrabrimo takmičarski duh i stvorimo uslove za nezavisno i neizvesno takmičenje na svim nivoima fudbala u Srbiji. Takođe, ove nivoe treba povezati i utvrditi funkcionalni sistem piramide fudbala. Dužni smo da promovišemo sve sportske vrednosti: fudbal bez korupcije i dopinga, fer-plej na terenu i van njega, antirasizam i odsustvo diskriminacije... Ako sprovedemo sve ovo i obezbedimo primenu svih mehanizama, prvenstvo mora da bude regularno. Takođe, za ovu bitku, neohodna je saradnja sa državnim organima i UEFA", rekao je Pantelić u intervjuu za "Žurnal".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).