Đoković nije uspeo da odbrani titulu u Rimu

Novak Đoković nije danas uspeo da odbrani titulu na mastersu u Rimu, pošto je u finalu izgubio od trećeg igrača sveta Španca Rafaela Nadala.
Đoković nije uspeo da odbrani titulu u Rimu
Foto: FoNet/AP
Prvi teniser sveta izgubio je, posle dva sata i 49 minuta, u tri seta, 5:7, 6:1, 3:6.
 
On je dobro počeo meč, poveo je sa 2:0, ali je Nadal odmah u trećem gemu vratio brejk, a posle gema na svoj servis izjednačio je na 2:2. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise dve do 11. kada je Nadal oduzeo servis Đokoviću, a posle sačuvanog gema na svoj servis osvojio je prvi set.
 
Prvi teniser sveta zaigrao je mnogo bolje u nastavku, prepustio je Nadalu samo jedan gem i izjednačio na 1:1.
 
Teniseri su u trećem setu osvajali gemove na svoje servise, a Đoković je u petom gemu propustio dve brejk lopte. Nadal mu je u narednom šestom gemu oduzeo servis i poveo sa 4:2, a zatim je osvojio i gem na svoj servis i poveo sa 5:2.
 
Đoković je posle toga osvojio gem na svoj servis, a zatim je Nadal u narednom gemu sačuvao svoj servis i posle druge meč lopte osvojio 10. trofej u Rimu.
 
Nadal se tako izjednačio sa Đoković i sada obojica imaju po rekordnih 36 trofeja na turnirima iz masters serije. Đoković je ostao na pet trofeja u Rimu.
  • Dr Milanče Mitovski

    17.05.2021 01:07
    НОЛЕ НАПРЕД!
    НОЛЕ НАПРЕД!

    Не тугуј Ноле,
    Није се могло
    Гужве су биле
    Није се стигло.

    Више је среће
    Имао Надал
    То је умеће,
    А није се дало.

    Биће Боље
    Наш Ноле
    Згазићеш га
    Без заборава.

    Чека и чека те
    Ролан Гарос,
    Пробуди се
    Ту ти је понос-

    Престигао све
    Играј даље,
    Наш си бре
    Постигао си све.

    Туге нема
    Без брига
    А ти уздижи га
    До недрага.
  • Žeks

    16.05.2021 20:24
    Naš Djole
    On je pobednik za nas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).