Čelsi osvojio Ligu šampiona

Fudbaleri Čelsija pobednici su ovogodišnje Lige šampiona.
Čelsi osvojio Ligu šampiona
Foto: FoNet/AP
Čelsi je sa 1:0 savladao Mančester siti na stadionu "Dragao" u Portu.
 
Jedini gol na meču postigao je Haverc u 42. minutu. Posle sjajnog pasa Maunta kroz sredinu, Haverc je obišao golmana Mendija i poslao loptu u prazan gol.
 
Siti je veliku šansu imao u 90. minutu. U gužvi pred golom Čelsija, Foden je bio u šansi, ali je Kristensen uspeo da izbije loptu. Siti je do kraja vršio pritisak, imao je odličnu šansu u šestom minutu nadoknade, ali je Rijaz šutirao malo preko gola.
 
Ovo je Čelsiju drugi trofej u Ligi šampiona, a prvi je osvojio 2012. godine. Prva titula u Ligi šampiona je za trenera Čelsija Tomasa Tuhela, nakon što je prošle sezone u finalu sa Pari Sen Žermenom izgubio od Bajerna iz Minhena.
 
Siti nikada nije osvojio Ligu šampiona, a njegov trener Gvardiola ostao je na dve titule iz 2009. i 2011. godine, koje je osvojio sa Barselonom.
 
 
Treći put u istoriji Lige šampiona, finalisti su bile dve engleske ekipe. Prošli put bilo je to u duelu Liverpula i Totenhema 2019, koji je pripao "crvenima".
 
Iako je prvobitno trebalo da se odigra u Istanbulu, finale je zbog mera u Turskoj, prebačeno u Portugal.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.