Rodžer Federer se povukao sa Rolan Garosa

Švajcarski teniser Rodžer Federer povukao se sa Rolan Garosa posle meča trećeg kola.
Federer je u četvrtoj rundi trebalo da igra protiv Italijana Matea Beretinija, koji će tako bez borbe doći do plasmana u četvrtfinale.
 
Švajcarac je odlučio da završi turnir nakon teškog okršaja u trećoj rundi sa Dominikom Kepferom, koji je trajao više od tri i po sata i završen je duboko posle ponoći.
 
Šampion iz 2009. godine se mnogo istrošio i na konferenciji za medije nagovestio odustajanje sa turnira, pošto nije dovoljno spreman nakon dvostruke operacije kolena.
 
"Posle konsultacija sa svojim timom, odlučio sam da se danas povučem sa Rolan Garosa. Nakon dve operacije kolena i više od godinu dana rehabilitacije, važno je da slušam svoje telo i budem siguran da sebe ne forsiram previše na putu oporavka. Oduševljen sam što sam završio tri meča jer ne postoji bolji osećaj od onog na terenu. Vidimo se uskoro", objavio je Rodžer na društvenim mrežama.
 
 
To znači da će Beretini bez borbe proći u četvrtfinale, ali i da neće doći do očekivanog duela sa Novakom Đokovićem.
 
Najbolji teniser današnjice u četvrtom kolu se sastaje sa mladim Lorencom Musetijem i ukoliko trijumfuje, ide upravo na Beretinija.
 
Sledeći cilj sa osvajača 20 grend slem trofeja jeste da se potpuno oporavi i bude spreman za omiljeni turnir - Vimbldon.
 
Rolan Garos se igra za nagradni fond od 35.350.000 evra, a titulu brani Rafael Nadal.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.