Odbojkašica Srbije suspendovana zbog rasizma, kažnjen i Odbojkaški savez

Odbojkašica reprezentacije Srbije Sanja Đurđević, ali i Odbojkaški savez kažnjeni su zbog ispada koji je odbojkašica napravila u meču protiv reprezentacije Tajlanda.
Protiv Sanje Đurđević je pokrenut postupak zbog "ispada" na utakmici sa Tajlandom, kada je u prvom setu prstima napravila "kose oči" što su čelnici FIVB-a protumačili kao uvredu na rasnoj osnovi.
 
Bez obzira na to što su se i odbojkašica, ali i Savez posle samog meča izvinili odbojkašicama Tajlanda, ali i celoj naciji nakon dva dana pokrenut je disciplinski postupak, a danas je na sajtu FIVB-a objavljena i presuda disciplinske komisije.
 
Zbog ove odluke Đurđević je bila primorana da preskoči jučerašnji meč reprezentacije protiv Belgijanki, a propustiće i naredni duel protiv Kanade 12. juna.
 
 
Savez kažnjen sa 20.000 franaka
 
Odbojkaški savez Srbije takođe je kažnjen zbog "incidenta" koji se dogodio na utakmici protiv Tajlanda.
 
Naime, zbog poteza Sanje Đurđević Savez će morati da plati 20.000 švajcarskih franaka, a kako najavljuju iz FIVB-a ovaj novac biće uplaćen upravo onim organizacijama koje se bore protiv rasizma i drugih oblika diskriminacije.
  • M

    12.06.2021 14:51
    @g pen
    Ti nisi Srbin i niko te ne dira u Srbiji zbog toga, imas jednaka prava kao svi gradjani, zasto onda stalno pises gadosti o Srbima?
  • Silvester

    12.06.2021 14:30
    ma važi
    Ćelav sam i od sad kada mi neko kaže da sam ćelav ja ga tužim...uvredio me jer je rekao istinu_a to se ne sme!
  • Pavle

    12.06.2021 12:59
    Nije upućeno protivnicama
    Samo da konstatujem, prema zakonima logike onda i mi imamo zakošene oči, ali na drugu stranu, iz ugla tajlanđanki. Da su one pokazale analogni gest da li bi to bilo uvredljivo za "našu rasu"?
    Ono što je opštepoznata činjenica je kad se preteruje da je kontraproduktivno. Čoveku je urođeno da protestuje protiv nakaradnih pravila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.