Rolan Garos: Nadal preko Švarcmana do polufinala

Treći teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske pošto je danas pobedio Argentinca Dijega Švarcmana sa 6:3, 4:6, 6:4, 6:0.
Rolan Garos: Nadal preko Švarcmana do polufinala
Foto: FoNet/AP
Nadal je do pobede nad 10. igračem sveta došao za dva sata i 48 minuta igre. Španski teniser je u prvom setu brejk napravio u šestom gemu, ali je Švarcman odmah uzvratio ribrejkom.
 
Ipak Nadal u narednom gemu koristi četvrt brejk loptu, da bi zatim iskoristio svoju drugu set loptu. Drugi set bolje je počeo Argentinac, koji je poveo 3:0, ali je Nadal ubrzo došao do izjednačenja (3:3).
 
Brejka u nastavku nije bilo sve do desetog gema, kada je prvu set loptu iskoristio Švarcman. U trećem setu Nadal je ključni brejk napravio u devetom gemu, da bi zatim u narednom setu napravio tri brejka i iskoristio prvu meč loptu.
 
Nadal je gubitkom drugog seta ostao bez mogućnosti da obori rekord Šveđanina Bjorna Bjorga, koji je u periodu od 1979. do 1981. godine osvojio 41 uzastopni set na Rolan Garosu.
 
Španski teniser stao je na 36 uzastopnih setova od finala 2019. godine, a prethodni lični rekord od 37 uzastopnih setova prekinuo je takođe Švarcman, 2018. godine.
 
U polufinalu Nadal, koji je do sada 13 puta osvojio Rolan Garos, igraće protiv pobednika meča u kojem se kasnije danas sastaju prvi teniser sveta Novak Đoković i Italijan Mateo Beretini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.