Rolan Garos: Đoković savladao Beretinija, zakazao spektakl sa Nadalom

Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa.
Rolan Garos: Đoković savladao Beretinija, zakazao spektakl sa Nadalom
Foto: FoNet/AP
On je u četiri odigrana seta savladao Italijana Matea Beretinija u četvrtfinalu - 6:3, 6:2, 6:7 (5), 7:5.
 
Italijan je pružio veliki otpor na početku meča, imao je čak brejk lopte na samom startu, ali je Novak dodavao gas kako je meč odmicao. Prvi set je Novak osvojio sa 6:3, naredni je bio još kraći - 6:2.
 
I kada su mnogi pomislili da je, praktično, sve gotovo, Beretini je prikazao najbolju igru. Svestan da nema šta da izgubi, Italijan je snažno udarao lopticu, servirao je gotovo savršeno, opustio je ruku, pogađao teške udarce i izmamio simpatije publike.
 
Nije bilo brejka u trećem setu, pa je ovaj deo igre odlučen u taj-brejku. Đoković je imao savršenu priliku - vodio je 5:4 i imao dva servisa, ali je Italijan iskoristio Novakove greške, preokrenuo, a zatim osvojio set i izborio (bar) još jedan.
 
Beretini je nastavio da pogađa nemoguće i nezamislivo, ali Đoković se nije dao poljuljati. Pri rezultatu 3:2 za Novaka, igrači su se povukli kako bi se tribine ispraznile. Zbog policijskog časa i zakona u Francuskoj, meč je trebalo nastaviti pred praznim tribinama, pa su igrači dobili manji odmor.
 
Meč je nastavljen posle 15-ak minuta, posle kraćeg zagrevanja igrača. Pauza nije ostavila traga, pa su i Đoković i Beretini nastavili u istom ritmu.
 
Novak je poveo sa 6:5, a onda odigrao nekoliko dobrih poteza uz nekoliko grešaka protivnika i Novak je došao do meč lopte. Prvu nije iskoristio, nije ni drugu, ali zato jeste treću, čime je stavio tačku na meč nekoliko minuta pre ponoći.
 
U borbi za finale, Novak će igrati protiv Rafaela Nadala, koji je u četiri seta savladao Dijega Švarcmana.
 
Taj meč je na programu u petak, od 14.30h, uz direktan prenos na RTS-u. Rolan Garos se igra za nagradni fond od 35.350.000 evra, a titulu brani upravo spomenuti Nadal.
  • Allfather

    10.06.2021 07:32
    Bože, ako postojiš... Sad je ili nikad
  • Vulin

    10.06.2021 01:30
    Ljubi brat
    Ako mozes prihvati neki turnir u Kanadi,treba nesto da mi preneses.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.