Danas počinje Prvenstvo Evrope u fudbalu, za srpske fudbalere samo na malim ekranima

Utakmicom između Italije i Turske u Rimu večeras počinje 15. prvenstvo Evrope u fudbalu, koje je trebalo da se održi prošle godine, ali je moralo da bude odloženo zbog pandemije korona virusa.
Danas počinje Prvenstvo Evrope u fudbalu, za srpske fudbalere samo na malim ekranima
Foto: 021.rs (ilustracija)
Za titulu će se boriti 24 nacionalne selekcije, a utakmice će biti igrane u 10 država i 11 gradova - Rimu, Amsterdamu, Glazgovu, Bukureštu, Bakuu, Budimpešti, Minhenu, Sankt Peterburgu, Kopenhagenu, Sevilji i Londonu.
 
Završnica šampionata, obe polufinalne i finalna utakmica, biće na londonskom Vembliju.
 
Titulu brani Portugalija, koja je 2016. godine u finalu savladala Francusku, a i ovo prvenstvo, peto zaredom, proteći će bez reprezentacije Srbije, koja pod tim imenom još nije uspela da se plasira na kontinentalni šampionat.
 
Srpski fudbaleri poslednju put su na prvenstvu Evrope igrali 2000. godine pod imenom Jugoslavija.
 
U grupi A su Italija, Turska, Švajcarska i Vels, u grupi B Finska, Belgija, Danska i Rusija, u grupi C Holandija, Austrija, Severna Makedonija i Ukrajina, u D grupi Hrvatska, Škotska, Engleska i Češka, u grupi E Švedska, Španija, Poljska i Slovačka i u grupi F Portugalija, Mađarska, Nemačka i Francuska.
  • Vladimir

    11.06.2021 10:22
    Našima bih zabranio i preko tv-a da gledaju.
  • Cipiripi

    11.06.2021 09:50
    Oficijalni naziv je "Euro 2020". Slicno i olimpijada. Svaka cast za ilustraciju!
  • Tanja

    11.06.2021 09:08
    kriminal
    Pa kakvo prvenstvo a pandemija nije opozvana ? Ko je ovde lud, a ko se pravi pametan ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).