Rolan Garos: Đoković eliminisao Nadala, za trofej protiv Cicipasa

Novak Đoković plasirao se večeras u finale Otvorenog prvenstva Francuske.
Rolan Garos: Đoković eliminisao Nadala, za trofej protiv Cicipasa
Foto: FoNet/AP
On je u polufinalu pobedio velikog rivala Rafaela Nadala sa 3:1, po setovima 3:6, 6:3, 7:6, 6:2. Četiri sata i 13 minuta rovovske borbe za svaki poen priredili su najbolji na svetu i "kralj šljake".
 
Prvi set trajao je tačno sat vremena. U njemu je Nadal stigao do 5:0, da bi ga na kraju dobio sa 6:3, nakon sedam set lopti. 
 
Drugi set trajao je podjednako kao prvi, a bio je i jednako zanimljiv. Srpski teniser je prvi došao do brejka i prednosti od 2:0, ali je Nadal brzo uzvratio i izjednačio. Serija brejkova se nastavila, pa je Đoković poveo sa 4:2. 
 
Delovalo je kao da će Nadal ponovo uspeti da vrati brejk, ali je Novak spasao tri brejk lopte, osvojio servis gem i poveo sa 5:2. Do kraja drugog seta Nadal je uspeo da osvoji gem na svoj servis, a zatim je Novak sa 6:3 osvojio drugi set. 
 
U narednom, kada je Đoković poveo sa 5:3, delovalo je da će ubrzo i dobiti set, ali je Nadal napravio novi brejk i zatim izjednačio na 5:5. Igrao se taj-brejk, u kojem Đoković pokazuje čelične živce i osvaja treći set. 
 
Nadal je na početku četvrtog seta relativno lako napravio brejk i poveo sa 2:0, ali je Đoković zatim vezao čak šest gemova za pobedu i plasman u finale.
 
Đokoviću je ovo druga pobeda nad Nadalom na Rolan Garosu. Posle meča je rekao da je večeras morao da igra svoj najbolji tenis i da ne može da opiše kako se oseća posle pobede.
 
"Privilegija je biti sa njim ovde na terenu i bilo je divno igrati pred ovakvom publikom. Morao sam da igram svoj najbolji tenis da bih ga pobedio. Ne mogu da opišem kako se osećam", rekao je Đoković.
 
Protivnik u finalu biće mu peti teniser sveta, Stefanos Cicipas iz Grčke. Cicipas je prethodno u polufinalu sa 3:2 u setovima bio bolji od Aleksandera Zvereva.
 
Finale muškog singla na Rolan Garosu igraće se u nedelju.
  • C

    12.06.2021 09:17
    S
    Predivan meč..iskrene čestitke obadvojici...Nole HVALA!!!
  • Dule

    12.06.2021 08:02
    Nepopravljivi
    Čovek je upravo pobedio možda najboljeg tenisera svih vremena na nekoj podlozi, upravo na njegovom terenu. Naš čovek, Srbin. Možda najbolji ambasador naše zemlje kojeg trenutno imamo.
    Pojedini su momentalno obrnuli priču na nekakvu politiku, apsolutno nevezanu za ovaj trenutak.
    Vi ljudi trunete u mržnji i gramzivosti, potpuno ste zaslepljeni gnevom, davite se u besu. Moj iskren savet je da potražite stručnu pomoć, ovo baš i nije idealno mesto za terapiju.
  • tetka iz Kanade

    12.06.2021 07:47
    Tetka iz Kanade navija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.