EP 2021: Prvi gol i pobeda Finske na velikim takmičenjima, Belgija ubedljiva protiv Rusije

Fudbalska reprezentacija Finske pobedila je večeras u Kopenhagenu Dansku sa 1:0, u utakmici prvog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu.
Utakmica je bila prekinuta više od sat i po vremena, nakon što se danski igrač Kristijan Eriksen u završnici prvog poluvremena srušio na travu. Njega su lekari više od 10 minuta reanimirali na terenu, a zatim je u svesnom stanju prebačen u bolnicu.
 
Čelnici Fudbalskog saveza Danske naveli su da je fudbaler Intera u stabilnom stanju i da je svestan.
 
Danska je imala više prilika u prvom poluvremenu ali nije uspela da ih iskoristi. Kada je utakmica nastavljena, Finska je bila bolja, a gol je u 60. minutu postigao Joel Pohjanpala. 
 
To je bio prvi i jedini šut na gol finskog tima na utakmici i prvi pogodak Finske na velikim turnirima.
 
Danska je posle toga pojačala i dosuđen joj je jedanaesterac u 74. minutu, posle duela Paulusa Arajurija i Jusufa Poulsena. Penal je izveo Pjer Emil Hojbjerg, a golman Finske Lukaš Hradecki je odbranio.
 
Danska je napadala do kraja, ali i pored ukupno 22 šuta na gol nije uspela da zatrese mrežu Finske.
 
Belgija savladala Rusiju
 
Fudbalska reprezentacija Belgije pobedila je večeras u Sankt Peterburgu Rusiju sa 3:0, u utakmici prvog kola Grupe B.
 
Dvostruki strelac bio je Romelu Lukaku, koji je postigao golove u 10. i 88. minutu. On je posle prvog gola otišao do televizijske kamere i uzviknuo: "Volim te Kris", kao podršku saigraču iz Intera, danskom reprezentativcu Kristijanu Eriksenu.
 
 
Gol je postigao i Tomas Menije u 34. minutu. On je bio i asistent kod trećeg pogotka.
 
Uoči utakmice navijači su zviždali belgijskim fudbalerima, koji su kleknuli na travu u znak borbe protiv rasizma. Ruski fudbaleri su za to vreme stajali.
 
U drugom kolu Belgija će 17. juna igrati protiv Danske u Kopenhagenu, a Rusija će dan ranije u Sankt Peterburgu igrati protiv Finske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.