Novak od 15h protiv Cicipasa za svoju 19. gren slem titulu

Novak Đoković igra danas protiv Grka Stefanosa Cicipasa u finalu Rolan Garosa, a meč je na programu od 15 časova.
Novaku će ovo biti šesto parisko finale u karijeri, a trofej je podigao samo jednom i to 2016. godine kada je savladao Endi Mareja.
 
S druge strane, mladom Grku je ovo prvo finale nekog gren slem turnira.
 
Ako pobedi, Đoković bi došao do svoje 19. gren slem titule i time bi se približio samo na korak Nadalu i Federeru koji ih imaju po 20 u svojim vitrinama.
 
Takođe, Novak bi pobedom postao prvi teniser u open eri koji je osvojio svaki grend slem bar po dva puta.
 
Dva tenisera su se do sada sastajala sedam puta - Srbin je pobedio u pet mečeva, Grk u dva. Poslednji put su igrali u Rimu ove godine, kada je Đoković slavio sa 2:1. 
 
Plasmanom u finale najbolji teniser sveta je odbranio bodove osvojene prošle godine, a eventuelnom pobedom mogao bi dodatno da uveća bodovni saldo na ATP listi.
  • Minhen

    13.06.2021 13:52
    otadzbina zove!
  • Ђука

    13.06.2021 09:45
    Идемо
    Идемо Србинееее!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.