Lekar danskog tima: Eriksenu na terenu stalo srce, još se ne zna zašto

Danski fudbaler Kristijan Eriksen doživeo je srčani zastoj kada se srušio tokom utakmice protiv Finske na Evropskom prvenstvu, rekao je danas doktor danskog tima Morten Bosn.
Lekar danskog tima: Eriksenu na terenu stalo srce, još se ne zna zašto
Foto: FoNet/AP
U poslednjim trenucima prvog poluvremena, Erikson se srušio na teren na stadionu Parken. "Reanimirali smo ga, radilo se o srčanom zastoju", rekao je Bosn.
 
"Koliko smo bili blizu da ga izgubilo? Ne znam, ali vratili smo ga posle jedne defibrilacije, što je prilično brzo", rekao je doktor i dodao da su svi obavljeni pregledi bili dobri.
 
Bosn je naveo da je Eriksen bio u nesvesti kada je stigao do njega.
 
"Kada sam došao do njega, disao je, osećao sam puls, ali se sve odjednom promenilo i počeli smo reanimaciju. Pomoć je zaista brzo stigla i učinili smo sve što smo morali i uspeli smo da ga vratimo", rekao je Bosn.
 
On je istakao i da još nije jasno šta je izazvalo kolaps Eriksona.
 
"Nisam kardiolog, pa ću detalje o tome zašto se to dogodilo prepustiti stručnjacima", dodao je.
 
Takođe je rekao da 29-godišnji fudbaler možda ne bi preživeo da se utakmica nije igrala na velikom turniru, s vrhunskom opremom pri ruci.
 
"Mislim da je to bilo odlučujuće. Kada se tako nešto dogodi vreme je presudan faktor, a to vreme je kratko. To je bilo presudno", rekao je Bosn.
 
Fudbaler Intera je posle ukazane pomoći na terenu na nosilima iznet sa terena, okružen saigračima. Utakmica Danske i Finske je bila suspendovana oko 90 minuta pre nego što je nastavljena. Finska je na kraju pobedila sa 1:0.
 
Danska je otkazala za danas planirani trening, a selektor Kasper Hjulmand je rekao da će tim sutra pokušati da se vrati uobičajenoj rutini. Navodi da su igrači odlučni u tome da završe turnir.
  • Igor.

    14.06.2021 08:05
    @Bananamen
    Uopšte niste shvatili o čemu sam pisao. Pročitajte kome je to bilo upućeno. Sa ostalim delom Vašeg komentara se slažem.
  • Igor

    14.06.2021 06:00
    .
    @ MAtevski

    Neki ljudi ne mogu se osloboditi želje da budu interesantni, ekskluzivni, važni, prvi u svemu...
    Takve osobe su u principu neobrazovane, glupe i dosadne.
    Fali ogledalo!
  • Bananamen

    13.06.2021 23:51
    Za Igora
    Pa sam si sebi odgovorio, zato sto je neprijatno za gledanje a i nepristojno je prema nesrecnom coveku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.