Novak Đoković po drugi put osvojio Rolan Garos

Novak Đoković osvojio je svoj drugi Rolan Garos pobedom nad Stefanosom Cicipasom u pet setova - 6:7 (6:8), 2:6, 6:3, 6:2 i 6:4.
Novak Đoković po drugi put osvojio Rolan Garos
Foto: FoNet/AP
Do druge titule u Parizu, posle one osvojene 2016. godine, stigao je posle četiri sata i 11 minuta.
 
Đoković je ponovo na istom turniru napravio identičan podvig kao protiv Lorenca Musetija u osmini finala, preokrenuo je rezultat posle dva izgubljena seta i osvojio je svoju 19. grend slem titulu.
 
Postao je jedini teniser koji ima po dva trofeja sa svih grend slemova u Open eri, a tek treći u istoriji uz Roja Emersona i Roda Lejvera. Osim toga, primakao se Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru na po jedan pehar zaostatka.
 
Meč je trajao više od četiri sata. Novak je u prvom setu imao set loptu u taj-brejku ali nije uspeo da je iskoristi i Grk je poveo. U drugom je pao u igri, ali od trećeg seta se potpuno preporodio, protivniku bukvalno nije dao da "diše" i na kraju trijumfovao.
 
 
Đoković u mečevima sa Cicipasom, kojem je ovo bilo prvo gren slem finale, vodi sada sa 6:2. Stefanos je ujedno i prvi teniser iz Grčke koji je igrao u finalu bilo kod gren slem turnira.

"Još jednom je bila naelektrisana atmosfera. Želim da zahvalim mom timu, porodici, treneru, fizioterapeutu, svima koji su zaslužni za ovo što smo napravili danas. Nivo tenisa bio je izvanredan. Bilo je izutetno fizički i mentalno teško. Dva puta u tri dana igrao sam dva teška meča, ali pokazao sam sve svoje sposobnosti i da se vratim u meč. Ovo je ispunjenje sna, neverovatno je šta sam uspeo da ostvarim", rekao je Đoković.

Podsetimo, prethodno je u polufinalu savladao "kralja Pariza" Rafaela Nadala sa 3:1.
 
Naredni gren slem turnir je u Vimbldonu već za dve nedelje, a titulu brani Đoković osvojenu pre dve godine (prošle turnir nije održan zbog pandemije). Pre Vimbldona neće igrati na drugim manjim turnirima.
  • ☀ ica

    14.06.2021 07:51
    @Milmar
    Zbog takvog razmišljanja, kakvo si izneo na ovim vestima, i moramo da prepucavamo oko mesnih zajednica.
    Žabe i babe su uvek bile različite kategorije, al' neki to nisu savladali ni u vrtiću, valjda ne mogu da dobace ni u punoletnom dobu.
    Novak je kralj reketa i divno što je prvi, ali ti si poslednji u svojoj kasabi, za koju se ne boris. Da ne treba možda Novak da dodje i da se bori i za tvoj život? A ti ces posmatrati sa strane i navijati.
    Tuga kolko se ne shvata da svi mi imamo borbe za svaki dan, i treba da smo srećni ako uspemo, isto kao i Novak.. Za posao koji radi, jer je to POSAO. Nije na terenu zbog tebe.
  • Pera šofer Minhen

    13.06.2021 21:34
    Lepo
    Novače, nisam imao priliku da te upoznam. Ali ako ništa drugo, hvala ti za 700 eur na kladionici što si mi doneo. Da uplatim Palma de Mallorcu. Računam na tebe i u Wimbldonu.
  • NOVAK

    13.06.2021 20:29
    ĐOKOVIC
    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.