EP: Ščesni prvi golman koji je postigao autogol

Fudbaleri Slovačke pobedili su danas Poljsku sa 2:1, u prvom kolu Grupe E Evropskog prvenstva.
EP: Ščesni prvi golman koji je postigao autogol
Foto: FoNet/AP
Slovačka je povela u 18. minutu autogolom golmana Poljske Vojčeka Ščesnog. Robert Mak je odlično prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac i šutirao u bliži ugao. Ščesni je slabo reagovao i sproveo loptu u svoju mrežu.
 
Ovim autogolom Ščesni je ušao u istoriju evropskih prvenstava kao prvi golman koji je postigao autogol.
 
Poljaska je do izjednačenja stigla u prvom minutu drugog poluvremena. Lopta je unutar šesnaesterca stigla do Karola Linetija koji je bio skoncentrisan i lako savladao golmana Slovačke Martina Dubravku.
 
Od 62. minuta Poljska je igrala sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton dobio Gžegorž Krihovijak.
 
U 69. minutu Slovačka je uspela da iskoristi igrača više. Posle kornera lopta je pala u šesnaesterac poljskog tima, došla do Milana Škrinijara, a on se veoma lepo snašao, uštopovao je i šutirao neodbranjivo.
 
Remi Španije i Švedske
 
Fudbaleri Španije i Švedske odigrali su večeras nerešeno 0:0, u prvom kolu Grupe E.
 
Veliku priliku propustio je Alvaro Morata u 37. minutu. On je posle greške odbrane Švedske izašao sam ispred golmana ali nije bio precizan.
 
Tragičar meča bio je Markus Berg koji je sa četiri metra promašio prazan gol.
 
U narednom kolu, Španija će igrati sa Poljskom, dok će se Švedska sastati sa Slovačkom.
  • nije tacno

    15.06.2021 01:01
    Vest je netacna. Lopta se odbila o ledja golmana i usla u gol u situaciji u kojoj golman nije mogao da kontrolise loptu. To se ne racuna kao autogol, a tvrdnja da je sam sproveo loptu u sopstvenu mrezu navodi na pogresan zakljucak da ju je on sam ubacio u gol.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.