EP: Portugal savladao Mađarsku uz rekord Ronalda

Fudbaleri Portugala pobedom su počeli odbranu titule na Evropskom prvenstvu.
EP: Portugal savladao Mađarsku uz rekord Ronalda
Foto: FoNet/AP
Oni su danas u Budimpešti savladali selekciju Mađarske sa 3:0, u utakmici prvog kola Grupe F.
 
Dva gola za Portugal na prepunoj Puškaš areni postigao je Kristijano Ronaldo, u 87. minutu sa penala i u 92. minutu, a u strelce se upisao i Rafael Gereiro u 84. minutu.
 
Aktuelni šampion Evrope bio je opasniji u prvom poluvremenu, imao je nekoliko dobrih prilika za gol, ali ih nije iskoristio.
 
Diogo Žota je propustio dve šanse u prvih 45 minuta, a najbolju je imao Ronaldo u samom finišu poluvremena. Posle loše reakcije odbrane Mađarske, kapiten Portugala je ostao sam na petercu, ali je šutirao preko gola.
 
Mađarska je jedinu šansu imala preko Adama Salaja posle prekida, ali je Rui Patrisio dobro intervenisao.
 
I u nastavku se uglavnom igralo na polovini Mađarske, pretila je i Mađarska, ali se rezultat nije menjao sve do 84. minuta.
 
Gereiro je tada, uz dosta sreće, pogodio mrežu Mađara. Lopta je posle njegovog udarca pogodila Vilija Orbana, prevarila Petera Gulačija i završila iza njegovih leđa.
 
Posle samo dva minuta, Orban je skrivio i jedanaesterac, a siguran izvođač bio je Ronaldo. Bio je to deseti gol Ronalda na evropskim prvenstvima čime postao najbolji strelac u istoriji tog takmičenja pretekavši Mišela Platinija.
 
Tačku na ovaj meč stavio je Ronaldo u 92. minutu, posle duplog pasa sa Rafom Silvom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.