UEFA upozorila fudbalere da ne pomeraju flaše sponzora

UEFA je tražila od igrača da više ne pomeraju flašice pića ispred sebe na konferencijama za medije na Euru.
Jedini izuzetak su fudbaleri islamske veroispovesti ispred kojih neće smeti da se pojavi alkoholno piće.
 
Generalni direktor ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, Martin Kalen, pozvao je čelnike UEFA da reaguju nakon što su neki od fudbalera sklanjali pića sponzora sa svojih stolova na konferenciji za medije.
 
Kako je on rekao, fudbaleri ne bi smeli to da rade jer su u pitanju sponzori koji čine Evropsko prvenstvo ovakvim kakvo jeste, odnosno, turnir živi od njih.
 
UEFA je brzo reagovala i pozvala je predstavnike 24 reprezentacije koje učestvuju na prvenstvu, pokušavši da pronađe zajednički jezik i spreči nastavak ovakvih radnji.
 
Nije se dugo čekalo na rešenje ovog problema, UEFA je donela pravilo prema kom nijedan igrač neće smeti da pomeri flašicu koja se nalazi ispred njega.
 
Podsetimo, Kristijano Ronaldo je prvi fudbaler koji je sklonio flašice koka-kole ispred sebe, a kompanija je samo nekoliko dana kasnije objavila da je izgubila više od četiri milijarde evra posle ovog čina.
 
Nakon njega, Pol Pogba je sledeći fudbaler koji je sklonio bocu pića. On je sklonio Hajneken pivo, a mnogi su to povezali upravo s njegovom verom.
 
Ovaj trend je nastavio i Manuel Lokateli koji je nakon utakmice sa Švajcarskom sklonio flašice koka-kole, a poslednji u nizu je i selektor Rusije koji je popio ovo piće na konferenciji nakon što su ga novinari upitali o ovakvom ponašanju.
  • Sremac

    19.06.2021 18:49
    Genijalac
    Ronaldo bi ispao nevidjeni frajer da je izvadio konzervi Pepsi kole i popio. Ne sme da dira boce kole ali sme da pije ono sto sam donese, valjda
  • mrva

    19.06.2021 18:17
    U buduce, sponzori da isplate iznose tek nakon sto (i ako) sve prodje kako treba, u suprotnom ih uskrate za iznos obzirom da Uefa nije ispunila svoj deo posla vezano za reklamu. A ovi neka nadju nacin kako sa razmazenim sutacima lopte koji su istripovali da im je vrednost veca od one koju imaju zahvaljujuci upravo marketingu
  • Jole

    19.06.2021 14:11
    Koka Kola
    Moraju to da kažu zbog sponzora - to je razumljivo. Ono što je pozitivno je što će Koka Kola dobro da razmisli pre nego što gura njihove flaše ispred sportista koji to ne žele. Imaju 1000 drugih načina da se reklamiraju bez potencijane blamaže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.

Đoković u polufinalu Monte Karla

Novak Đoković plasirao se danas u polufinale masters turnira u Monte Karlu pošto je pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4.