Košarkaši Srbije počinju borbu za Olimpijske igre, Senegalci zbog korone odustali od turnira

Muška košarkaška reprezentacija Srbije danas započinje borbu za odlazak na Olimpijske igre u Tokio, a u prvom meču protivnik će im biti reprezentacija Dominikanske Republike.
Košarkaši Srbije počinju borbu za Olimpijske igre, Senegalci zbog korone odustali od turnira
Foto: 021.rs
Meč će se igrati danas u 20:15 časova u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.
 
Osim ove dve selekcije, Filipini se takođe nalaze u grupi A kvalifikacionog turnira u Beogradu.
 
U grupi B nastupaju Italija i Portoriko, a reprezentacija Senegala nije bila u mogućnosti da nastupi na turniru zbog igrača koji su bili pozitivni na korona virus. 
 
Sam kvalifikacioni turnir u Beogradu trajaće od danas (29. juna) pa sve do 4. jula, kada će biti poznato koja će reprezentacija od pomenutih obezbediti plasman u Tokio.
 
Prve dve ekipe iz grupe idu u polufinale po sistemu A1-B2 i B1-A2, dok će samo pobednik tunira dobiti vizu za Tokio.
 
S obzirom na to da su Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski i Alen Smajlagić ranije otkazali nastup za reprezentaciju, te i da je nekoliko igrača onemogućeno da nastupi zbog povreda na spisku su se našli: Miloš Teodosić, Vasilije Micić, Stefan Jović, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Filip Petrušev i Boban Marjanović.
 
Olimpijske igre na programu su od 23. jula do 8. avgusta.
  • NN

    29.06.2021 14:58
    E moj Jokara, Doncic iz svlacionice u americi direkt na aerodrom i kuci, svuda bilbordi sa njegovom slikom u dresu reprezentacije, kad ono prc...
  • RTS

    29.06.2021 14:34
    Hoce na RTS
  • Dobardan

    29.06.2021 12:10
    Prenos
    Hoce biit prenosa negde?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).