Košarkaši Srbije pobedili Dominikansku Republiku

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, pošto je savladala Dominikansku Republiku sa 94:76 (31:23, 16:24, 20:19, 27:10).
Srbiju je do pobede u dvorani "Aleksandar Nikolić" vodio Boban Marjanović sa 18 poena i deset skokova, poen manje ubacio je Filip Petrušev, dok je Vasilije Micić meč završio sa 16 poena, pet asistencija i četiri skoka.
 
Nemanja Bjelica je postigao 12 poena, Nikola Kalinić devet, a Danilo Anđušić i Ognjen Dobrić po sedam poena.
 
U timu Dominikanske Republike najbolji su bili Viktor Liz i Majk Tores sa po 16 postignutih poena.
 
Srbija je dobro počela meč i povela sa 8:0, a tu prednost imala je i na kraju prve deonice. Međutim, Dominikanska Republika je u drugoj četvrtini uspela da uhvati priključak, u jednom trenutku je i povela, da bi se na poluvreme otišlo rezultatom 47:47.
 
Neizvesno je bilo i u trećoj četvrtini, da bi izabranici Igora Kokoškova meč prelomili sredinom poslednje deonice kada je Srbija posle poena Dobrića stigla do deset poena prednosti - 82:72. Nakon toga je usledila trojka Miloša Teodosića, kao i četiri vezana poena Petruševa (89:74) čime je praktično stavljena tačka na ovaj meč.
 
Srbija će sutra igrati protiv Filipina, takođe od 20:15h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).