Vimbldon: Hurkač izbacio Federera za svoje prvo grend slem polufinale

Poljski teniser Hurber Hurkač plasirao se u polufinale Vimbldona pošto je danas pobedio Švajcarca Rodžera Federera sa 6:3, 7:6, 6:0.
Nakon što je u osmini finala eliminisao Rusa Danila Medvedeva, trenutno 18. teniser sveta je danas bio bolji i od osmostrukog šampiona Vimbldona i osvajača 20 grend slem titula.
 
Do pobede i svog prvog grend slem polufinala stigao je posle sat i 50 minuta igre. On je postao drugi Poljak u istoriji koji je stigao do polufinala grend slema, posle Ježija Janoviča.
 
Hurkać je prvi set rešio brejkom u šestom gemu, u drugom je od 1:4 stigao do taj-brejka koji je na kraju dobio sa 7:4, da bi treći dobio sa "nulom".
 
Poljak je odservirao deset asova, osvojio je 77 odsto poena na svoj prvi servis i spasao tri od četiri brejk lopte sa kojima se suočio na Centralnom terenu. Sve vreme je držao Federera pod pritiskom, realizujući pet od 15 prilika za brejk, a na putu do pobede upisao je i 20 "vinera".
 
Beretini poslednji polufinalista
 
Italijanski teniser Mateo Beretini poslednji je polufinalista Vimbldona i on će za plasman u finale igrati protiv Hurberta Hurkača.
 
Beretini je danas pobedio Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima sa 6:3, 5:7, 7:5, 6:3.
 
Do svog prvog polufinala na Vimbldonu stigao je posle nešto više od tri sata igre. Njegov do sada najbolji rezultat na Vimbldonu bila je osmina finala 2019. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.