Neprikosnoveni Đoković osvojio Vimbldon - 20. grend slem u vitrini!

Novak Đoković osvojio je Vimbldon, pošto je u finalu savladao Matea Beretinija sa 3:1 u setovima.
Đoković je do šeste titule u Londonu došao posle tri sata i 27 minuta igre, a rezultat po setovima je bio: 6:7, 6:4, 6:4, 6:3.
 
Oba tenisera imala su svoju ambiciju. Beretini je u finale došao kako bi postao prvi Italijan koji je osvojio Vimbldon, dok je Đoković jurio 20. titulu na grend slemovima, čime se izjednačava sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Uz to, Đoković vija i titule na svim otvorenim prvenstvima u jednoj sezoni, pošto je prethodno uzeo Australijan open i Rolan garos. Sada je tu i Vimbldon, a ostaje još US open, koji je osvajao tri puta.
 
Beretini je loše startovao svoje prvo grend slem finale, greške su omogućile Đokoviću da brzo dođe do brejka, pa i da povede sa 5:2 u setovima. Imao je Đoković i set loptu, ali se mladi Italijan probudio i vratio u meč. Uzeo je brejk, vezao tri gema i izjednačio na 5:5.
 
Ključnim se pokazao osmi gem u kojem je čak osam puta rezultat bio 40:40 i u kojem je Beretini uspeo da slomi Srbina, što mu je dalo vetar u leđa. Iako je Đoković brzo poveo sa 6:5, Beretini je vratio servis, odveo set u taj-brejk, gde je odigrao znatno bolje od prvog reketa sveta (7:4).
 
Drugi set Đoković je startovao ubedljivo. Ekspresno je uzeo brejk Beretiniju i potom poveo sa 4:0 u gemovima. Međutim, Italijan nije imao nameru da se preda. Srbin je na 5:3 ponovo imao set loptu i ponovo je nije iskoristio, pa mu se Beretini približio samo na set razlike. Ipak, u sledećem gemu Đoković je iskoristio svoj servis i izjednačio na 1:1 u setovima. 
 
U trećem setu sigurnije je startovao Đoković, a ponovila se i scena iz prethodna dva - prvi reket sveta je brzo stigao do brejka. Imao je Beretini na 3:2 za Đokovića dve brejk lopte, publika se uzbudila i pokazala tradicionalnu nenaklonjenost Novaku. Tada se i probudio Đokovićev karakter, vrativši se u gem i potom ga osvojišvi, poslavši publici poruku: "Da vas čujem sad." 
 
Ostao je Đoković pribran na svom servisu i to je bilo sasvim dovoljno da set privede kraju rezultatom 6:4. Đoković je u finalu igrao odlično na mreži i to je bio jedan od važnijih faktora zbog kojih je uspeo da preokrene meč u svoju korist i povede u setovima.
 
 
Beretinijev servis, koji nije najbolje radio u prva tri seta, proradio je u četvrtom. Đokoviću je bilo dosta teško da ugrozi Italijana na njegovom servisu, ali je uspevao da sačuva svoj i strpljivo čeka priliku. Kada se šansa pojavila, Đoković ju je iskoristio - u sedmom gemu. Taman kada je publika ponovo krenula glasno da bodri Matea, Novak je odigrao sjajan poen i potom sačekao grešku devetog tenisera sveta.
 
Odigrao je naredni gem Đoković sigurno i uzdrmao Beretinija dovoljno da mu uzme i drugi brejk u setu. Bilo je dovoljno to za drugi set, ali i za meč i šestu titulu na Vimbldonu. Prvi reket sveta imao je meč lopte u tri navrata, a u njegovom slučaju ono "treća sreća" pokazalo se u stvarnosti.
 
Osvajanjem Vimbldona Đoković još jednom ispisuje tenisku istoriju, ali i otvara vrata da zabeleži uspehe kakve niko pre njega nije. Svoj 21. grend slem Đoković će napasti na US openu, čime bi prestigao Federera i Nadala po broju osvojenih titula na otvorenim prvenstvima. Uz to, Novak će pokušati da osvoji sva četiri grend slema u jednoj sezoni, čime bi se verovatno i završila rasprava o najboljem teniseru svih vremena.
  • Ptić Rugalac

    12.07.2021 12:03
    @Br
    Pa, jasno je kakve su to "ličnosti". To su oni koji kažu da "građanska Srbija navija za Federera", to su sorosoidni autošovinisti koji ne mogu da podnesu da se Srbija zbog nečega raduje, da Srbija slavi, da je Srbija ponosna. Đoković ih je po ko zna koji put rasplakao. Bravo, Novače!!!!!
  • Joka

    12.07.2021 09:03
    Hvala Noletu na svim divnim trenucima koje nam pruža. Majstore, zaslužio si svako dobro ovog sveta. Ja sam presrećan što živim u eri apsolutne dominacije Novaka Đokovića.
    A vi miševi koji klikćete minuse na ovakvu vest želim mirnu savest. Ne znam da li ćete u tome uspeti, ali ako, borite se sa svojim unutrašnjim demonima.
    Pozdrav svim dobrim ljudima iz daleka.
  • Bruno Orešar

    12.07.2021 00:37
    Žuti izdajnici mora da rone suze!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.