VIDEO: Ambasadorka Srbije postala "viralna" posle susreta sa Đokovićem - od DS-a do Londona uz SNS

Po osvajanju Vimbldona Novak Đoković se uputio ka prostorijama turnira gde je, tokom protokolarnih razgovora sa predstavnicima kraljevske porodice, teniseru pokušala da čestita i ambasadorka Srbije.
U tradicionalnoj šetnji šampiona Vimbldona kroz prostorije "All England Club"-a Đoković je obavljao protokolarne razgovore sa kraljevskom porodicom. 
 
Tokom trajanja istih između vojvode od Kenta princa Edvarda, vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton i šampiona Novaka Đokovića, pokušala je da čestita i ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović.
 
U trenucima kada je Đoković već razgovarao sa jednim od predstavnika kraljevske porodice, a dok su istovremeno na razgovor sa njim čekali princ Edvard i Kejt Midlton, ambasadorka je pomalo napadno pokušala da prekine "ćaskanje" sa rečenicom:
 
"Mogu li ja da čestitam, ja sam ambasadorka Srbije."
 
 
Nekoliko sekundi Joksimović je držala ruku čekajući na Novaka da primi njenu čestitku, ali je Đoković nastavio da razgovara sa članovima kraljevske porodice.
 
Ipak, Đoković je na kraju pružio ruku ambasadorki, a snimak ovog događaja postao je viralan na društvenim mrežama.
 
 
Takođe, brojni mimovi i komentari motivisani Novakovim "ignorisanjem" ambasadorke postali su sveprisutni na internetu.
 
Ko je Aleksandra Joksimović?
 
Joksimović je diplomirana pijanistkinja, specijalizovala se za strateško pregovaranje na Harvardu 2004. godine, a magistrirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2006. godine.
 
Politikom se bavi još od devedesetih godina, kada je kao članica Demokratske stranke birana za odbornicu Skupštine Grada Beograda, a široj javnosti postala je poznata kao pomoćnica ministra spoljnih poslova Gorana Svilanovića, kada je bila zadužena za informisanje, štampu i kulturu.

 
Iz Demokratske stranke, u kojoj je obavljala i funkciju portparola, "seli" se na kratko u Demokratsku stranku Srbije, da bi se posle ponovo vratila u DS.
 
Na kraju se povlači iz stranačkog života, te je 2018, nakon što je mesto ambasadora Srbije u Londonu bilo upražnjeno više od godinu dana, aktuelna naprednjačka vlast bira na funkciju ambasadorke, na kojoj je i danas.
 
Osim političke karijere, Joksimović je bila članica Upravnog odbora studija B, ali i direktorka Fonda za unapređenje demokratije "Ljuba Davidović".
 
 
Kako se u njenoj biografiji na sajtu ambasade navodi, osnivačica je i bivša predsednica Centra za spoljnu politiku. 
 
Početkom osamdesetih je radila kao novinarka i urednica dnevnog izdanja studentskog radio-programa Indeks 202, a od sredine osamdesetih pa do 2000. je bila šefica klavirskog odseka u Srednjoj muzičkoj školi "Dr Vojislav Vučković".
 
Rođena je 20. juna 1963. godine u Beogradu.
  • Po

    15.07.2021 18:16
    Srpskom
    Protokolu prvo 3 puta poljubiti srpskog ambasadora...a tek onda "elitu" i ostale..Na dodjeli titule necuh od Novaka niti jedne rijeci na srpskom...Talijan bar rece "Gracije"

  • Nisam roBot

    15.07.2021 12:11
    Fasciniram sam da neko sa kapacitetom mozga i talentom da zavrsi muzicku akademiju odsek klavir moze od sebe da napravi politicara. Jedno od ova dva zanimanja su promasena, za klavir sumnjam da je, to ne zavrsava svako ko hoce i “moze”.
  • Лиманац

    15.07.2021 07:26
    @Željko
    “Ne razumem što ke tolika histerija”

    Право СНС питање, зато нам тако и иде, балкански тигре!


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Argentinski teniser suspendovan na pet godina

Argentinski teniser Eduardo Agustin Tore suspendovan je na pet godina zbog 35 kršenja Teniskog programa za borbu protiv korupcije (TACP), objavila je danas Međunarodna agencija za integritet tenisa.