Goran Ivanišević primljen u Kuću slavnih

Nekadašnji hrvatski teniser, Goran Ivanišević, primljen je u Njuportu u Kuću slavnih.
Uz Ivaniševića, na svečanosti u Njuportu, u Kuću slavnih iz generacije 2020. primljena je i Končita Martines.
 
Iz generacije 2021. primljene su "Originalnih 9" - devet teniserki predvođene Bili Džin King, koje su bile pionirke u borbi za izjednačavanje statusa i prava tenisera i teniserki i začetnice WTA tura. U Kuću slavnih posthumno je primljen trener Denis Van der Mir, poznat pod nadimkom "Učitelj učitelja".
 
Ivanišević je zahvalio predstavnicama "Originalnih 9" za iniciranje promena u tenisu i za njihovu hrabrost, a Martines je poručio da nema "bolje i ugodnije osobe" kao partnerke pri prijemu u Kuću slavnih.
 
"Pre 42 godine sam započeo ovo putovanje iz malog grada Splita u Hrvatskoj i danas će se ono završiti u Njuportu", rekao je Ivanišević.
 
On je zahvalio trenerima koji su mu tokom karijere pomogli, a pomenuo je i saigrače iz Dejvis kup reprezentacije.
 
"Imao sam čast da igram za dve države, prvo za Jugoslaviju, a nakon toga za Hrvatsku. Iz jugoslovenske ekipe ću pomenuti Bobu Živojinovića i kapitena Radmila Armenulića koji su mi mnogo pomogli. Iz moje hrvatske ekipe, selektori Željko Franulović i Niki Pilić, Goran Prpić, Bruno Orešar, Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Saša Hiršzon, Igor Šarić i Ivo Karlović. Zajedno smo igrali, smejali se i osvojili Dejvis kup 2005", naveo je.
 
Ivanišević je zahvalio i svim igračima s kojima je igrao na ATP turnirima.
 
"Neki od njih su mi uništili život. Umalo. Svi su me učinili boljim igračem i zbog njih sam danas ovde", rekao je on.
 
Ivaniševića je u Kuću slavnih uveo njegov idol iz detinjstva Džon Mekinro, a medalju Kuće slavnih oko vrata mu je stavio predsednik te organizacije i njen član Sten Smit.
  • Смешно

    19.07.2021 10:24
    Освојио 1 гренд слем и примљен у кућу славних?? Треба очекивати још једно 700-800 тенисера да буду примљени у исту ту кућу
  • Смешно

    19.07.2021 01:23
    Освојио 1 гренд слем и примљен у кућу славних?? Треба очекивати још једно 700-800 тенисера да буду примљени у исту ту кућу

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.

Đoković u polufinalu Monte Karla

Novak Đoković plasirao se danas u polufinale masters turnira u Monte Karlu pošto je pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4.