Pobeda Hamiltona na Silverstonu

Sedmostruki svetski šampion, vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije.
Hamilton je u 50. krugu obišao do tada vodećeg Šarla Leklera iz Ferarija i na Silverstonu ostvario 99. pobedu u karijeri. On je to učinio uprkos kazni od 10 sekundi koju je dobio posle incidenta sa Maksom Verstapenom iz Red Bula u prvom krugu.
 
U borbi za prvo mesto Hamilton je sa unutrašnje strane pokušao da pretekne Verstapena i zakačio ga je. Vozač Red Bula je pri velikoj brzini udario u zaštitnu ogradu, prvo je izašlo vozilo bezbednosti na stazu, pa je trka prekinuta. 
 
Verstapen je odveden je na preglede u bolnicu. Posle oko pola sata trka je nastavljena od četvrtog kruga.
 
Treće mesto na Silverstonu osvojio je Valteri Botas iz Mercedesa.
 
Vozači Meklarena Lando Noris i Danijel Rikardo zauzeli su četvrto i peto mesto, a šesti je bio Karlos Sainc iz Ferarija.
 
Vozač Alpina Fernando Alonso bio je sedmi, osmo mesto zauzeo je vozač Aston Martina Lens Strol, deveti je bio Esteban Okon iz Alpina, a 10. mesto zauzeo je Juki Cunoda iz Alfa Taurija.
 
Hamilton sada ima osam pobeda na Silverstonu, a prethodno je na domaćoj stazi trijumfovao 2008, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019. i 2020. godine.
 
Naredna trka u šampionatu vozi se 1. avgusta za Veliku nagradu Mađarske.
  • KG

    19.07.2021 12:17
    Udaris konkurenta, izbacis boljeg od sebe iz trke i onda mozes da pobedis. Nagrada umesto diskvalifikacije. Ali, on je "African-British" i ne sme mu se nista reci da ne bi bili optuzeni za rasizam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).