Košarkašice Srbije otputovale u Tokio

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je večeras u Japan, gde će u Tokiju učestvovati na Olimpijskim igrama.
Košarkašice Srbije otputovale u Tokio
Foto: FoNet (OKS)
U timu su Maja Škorić, Dajana Butulija, Jelena Bruks, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Ana Dabović, Angela Dugalić, Nevena Jovanović, Tina Krajišnik, Dragana Stanković, Sonja Vasić i Ivon Anderson.
 
Kapiten ekipe Jelena Bruks rekla je da ne može da poredi Igre u Riju i Tokiju.
 
"Biće totalno drugačije. Mi moramo biti spremne i Olimpijski komitet Srbije nas je spremio na to što nas čeka. Verujem da smo spremne i kao na svakom prvenstvu idemo korak po korak. Nadam se da ćemo se u Srbiju vratiti sa osmehom na licu", rekla je Jelena Bruks.
 
Sonja Vasić će putovati sa ekipom, nakon što se oporavila od korona virusa.
 
"Odlazimo sa titulom prvaka Evrope i to govori da mi same imamo velike ambicije. Uvek sa ponosom predstavljamo Srbiju i obično donosimo dobre rezultate, nadam se da će tako biti i sada", kazala je Sonja Vasić.
 
Ona će zajedno sa vaterpolistom Filipom Filipovićem nositi zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja.
 
"Za mene je ogromna čast što sam deo olimpijske porodice, a između toliko predstavnica ženskog sporta, izabrati mene je neverovatno. Pre svega, to je ogromna odgovornost i nadam se da ću je ispuniti. Nadam se da će se zastava na otvaranju vijoriti visoko i da ćemo Filip i ja to izneti kako treba", rekla je Sonja Vasić.
 
Srpske košarkašice će prvu utakmicu igrati 26. jula protiv Kanade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).